Ultima oră

FINANTE BANCI:Ministrul de Externe, la audierile pentru bugetul pe 2011:

Ziarul de Vrancea
18 dec 2010 339 vizualizări
Filosofic, ma declar consolat, dar diplomatia romaneasca va functiona in regim de avarie

Dupa ce bugetul Ministerului de Externe a suferit cea mai mare ajustare- circa 30%- ministrul de Externe Teodor Baconschi s-a declarat "consolat", recunoscand ca diplomatia romana va functiona la cote de avarie. "Avem consulate in care e angajat un singur om.Am cerut bani pentru un consulat la Vancouver pentru romanii de acolo care nu sunt reprezentati in niciun fel. Nu s-a aprobt. Dealtfel dl. Gherghina a spus ca nici vorba de suplimentari, poate la rectificare sa mai primim ceva", a spus Baconschi in fata Comisiilor reunite de buget finante din Parlament.


Liberalul Dan Radu Rusanu l-a intrebat pe titularul Externelor daca cele 530 de milioane de lei ii ajung pentru plata chiriilor si salariilor. "Nimeni nu e multumit de bugetul alocat. Vad ca numai dumneavoastra sunteti consolat cu banii primiti", i-a spus Rusanu lui Baconschi. "Ar fi fost nerealist si retoric ca in aceste conditii de austeritate, noi sa cerem bani mai multi. Am redus personalul pana la limita de avarie. Am cerut o suplimentare de la Finante, dar am fost refuzati. Ar fi fost normal si am putea discuta prelung starea precara a diplomatiei romanesti...La noi functioneaza principiul "cine imparte, parte-si face". Domnul Gherghina imi sopteste ca poate la rectificare vom mai primi ceva. (rasete in sala "Gherghina a promis la ultima rectificare sume cat dublul bugetului. Daca pe asta va bazati...", zice cineva)


"O sa il supar pe domnul ministru, dar nu putem acorda nicio suplimentare bugetului dansului. Nu avem de unde, acum", a precizat si secretarul de stat din Finante Gheorghe Gherghina.

In final, bugetul a trecut fara amendamentele propuse.



de Dan Popa HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.