Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
29 oct 2010 530 vizualizări
Dupa 14 ani, se inaugureaza Spitalul din Dumitresti

Astazi are loc inaugurarea Centrului de sanatate cu stationar din Dumitresti, ce a fost transformat intre timp in sectie exterioara a Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbraveni. Aceasta unitate spitaliceasca va fi inaugurata dupa 14 ani de la demararea lucrarilor, perioada in care termenele de finalizare au fost depasite de multe ori, fie din lipsa banilor, dar si pentru ca firma care a inceput lucrarile a intrat in faliment si a fost nevoie de organizarea unei noi licitatii. Aceasta investitie a "inghitit", de-a lungul anilor, 70 de miliarde lei vechi. Spitalul din Dumitresti are 40 de paturi repartizate pentru sectia de psihiatrie pediatrica, medicina interna si pediatrie. (R. M.)


Prefectura mediaza disputele teritoriale intre localitati


Granitele intre localitatile din Vrancea sint subiect de controversa, de aceea prefectul Ion Oprea a participat in aceasta saptamina la medierea dezacordurilor intervenite pe aceasta tema. Totul pentru a se reusi solutionarea acestor situatii pe cale amiabila si pentru a se evita litigiile in instanta in ceea ce priveste identificarea granitelor. Localitatile implicate in acest proces de mediere sint: Urechesti, Cotesti, Slobozia Ciorasti, Cimpuri, Vizantea Livezi, Gugesti, Focsani, Garoafa, Gura Calitei, Dumitresti, Vintileasca, Jitia, Mera, Ruginesti, Brosteni, Boghesti, Tanasoaia, Homocea, Adjud, Ploscuteni, Cimpineanca si Cirligele. "Stabilirea acestor limite este necesara pentru alocarea numerelor cadastrale, la elaborarea Planurilor Urbanistice Generale, in accesarea fondurilor europene, precum si pentru veniturile bugetelor locale rezultate din incasarea impozitelor/taxelor pe teren", transmite Biroul de presa al Prefecturii. Dupa finalizarea procesului, limitele actualizate ale comunelor, oraselor si municipiilor urmeaza sa fie inregistrate in format electronic. (M. B.)


Tatici acuzati ca nu si-au platit pensia alimentara


Criza financiara si nepasarea ii poate trimite dupa gratii pe doi barbati care nu si-au platit pensia alimentara datorata celor carora le-au dat viata. Eugen Istrate, 31 ani, din comuna galateana Cudalbi, este acuzat de procurori ca din luna noiembrie 2008 nu a mai platit datoriile pentru cele doua fete pe care le are impreuna cu o focsaneanca. In timpul audierilor, barbatul a declarat ca nu a trimis bani copiilor pentru ca nu are serviciu si nici un alt venit. Tot in fata instantei va ajunge si Sile State, 34 ani, din comuna buzoiana Topliceni, care nu a achitat suma de 1.165 de lei reprezentind pensia alimentara pentru trei minori. In timpul audierilor, buzoianul a declarat ca a muncit in ultima vreme, dar ca nu a reusit sa stringa bani suficienti pentru a plati pensia alimentara. Cei doi risca sa stea cel putin sase luni dupa gratii. (D. C.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.