Ultima oră

Infirmiera focsaneanca batuta in metroul din Roma a murit

Ziarul de Vrancea
16 oct 2010 1966 vizualizări
Maricica Hahaianu, infirmiera romanca de 32 de ani batuta in metroul din Roma a murit vineri seara, anunta conducerea spitalului unde era internata in coma

Maricica Hahaianu, romanca agresata la metroul din Roma de un tanar italian, a decedat vineri seara, anunta Alessandro Di Giovanni, avocatul familiei romancei, informeaza site-ul TGcom."Maricica Hahaianu a fost deconectata de la aparate, fiind constatat decesul", a declarat Alessandro Di Giovanni.


Vineri dimineata, medicii italieni anuntasera ca romanca in varsta de 32 de ani intrase in coma ireversibila, avand "edem cerebral grav".


"Comparativ cu ziua de joi, starea pacientei s-a inrautatit simtitor. Encefalograma arata ca nu exista activitate cerebrala. Urmeaza sa fie activata comisia pentru constatarea mortii cerebrale", comunicase Spitalul Casilino din Roma.


Maricica Hahaianu, o asistenta medicala in varsta de 32 de ani, a fost batuta de un italian de 20 de ani , pe 8 octombrie, in statia de metrou Anagnina (Roma), dupa o discutie mai aprinsa care avusese loc intre cei doi. La un moment dat, discutia a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn romancei, care a cazut si s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportata de urgenta la Spitalul Casilino din Roma si a fost supusa unei interventii chirurgicale. Miercuri, romanca iesise din coma, dar starea ei era in continuare foarte grava.


Primarul Romei, Gianni Alemanno, a efectuat vineri o vizita la spitalul unde se afla in coma romanca agresata, cerand transferul suspectului la inchisoare, dat fiind ca in prezent este in arest la domiciliu. Acum, tanarul italian va fi acuzat de omor.


"Nu pot sa nu le cer procurorilor ca acest asasin sa nu fie transferat la inchisoare", dat fiind ca acum se afla in arest la domiciliu, declarase Gianni Alemanno in cursul vizitei.


Familia agresorului Alessio Burtone a trimis o scrisoare rudelor romancei, in care a prezentat scuze . "Scuzele sunt mereu un lucru pozitiv, care sigur va fi luat in considerare de judecatori, dar impotriva agresorului sunt alte lucruri, pentru ca si alte dati a fost implicat in astfel de cazuri", a precizat primarul Romei.


Alemanno este de parere ca agresiunea impotriva romancei nu are un caracter rasist. "M-am intalnit cu ambasadorul si consulul Romaniei si mi-au confirmat opinia ca nu pare sa fie vorba de intoleranta, ci este o crima", a declarat primarul, citat de site-ul agentiei APcom.


"Sotul victimei, Adrian, este constient de aceasta realitate. Nu are niciun resentiment privind vreun act de rasism sau intoleranta, ci este doar furia fata de un nebun care a facut acest gest", continua Alemanno, precizand ca Primaria Romei ii va oferi asistenta sotului victimei, indiferent daca inmormantarea va avea loc in Italia sau in Romania.


Potrivit procurorilor, Alessio Burtone a mai fost implicat intr-un incident similar, in urma cu cateva luni, agresandu-l pe un adolescent pe o strada din Roma. Burtone sustine ca a actionat in legitima aparare, afirmand ca s-a temut de romanca pentru ca aceasta il amenintase. Justitia italiana a decis ca agresorul sa fie plasat in stare de arest la domiciliu, dar procurorii au cerut transferul la inchisoare




Corespondenta de la Roma

Colega infirmierei agresate: "Maricica era o fata linistita, o buna profesionista"

de Miruna Cajvaneanu HotNews.ro


"Maricica era o fata linistita, o buna profesionista. Nu merita sa moara in acel mod violent", a declarat pentru HotNews.ro Laura Garbea, asistenta medicala la Roma si fosta colega de serviciu cu romanca agresata. Intre timp, la statia de metrou Anagnina, cateva persoane au depus flori si lumanari in memoria Maricica Hahaianu, la locul unde ea a fost agresata.


"Eram inscrise la aceeasi cooperativa si am facut cateva ture impreuna, la clinica Villa Fulvia. Nu imi pot imagina cum un barbat a putut lovi cu atata violenta o femeie micuta de statura ca Maricica, nu cred ca avea mai mult de 50 de kilograme. Este foarte trist ce s-a intamplat", a adaugat Laura Garbea.


Colegiul infirmierilor si asistentilor medicali de la Roma (Ipasvi) si-a manifestat solidaritatea fata de Maricica Hahaianu, dupa ce stirea legata de agresiunea de la metrou a inceput sa circule. "In numele celor 25.000 de asistenti medicali care lucreaza in teritoriu, condamn cu hotarare agresiunea a carei victima a cazut colega noastra Maricica, de 32 de ani", se arata intr-o nota a Colegiului, semnata de preseditele organizatiei, medicul Gennaro Rocco.




Cititi si:


Infirmiera din Focsani a fost lovita la Roma de un boxer


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
, acum 739401 zile, 16 ore, 49 minute, 39 secunde
Tragic, acea zona e plina si de romani agresivi, acum o saptamana, prietena mea fusese agresata de 2 indivizi Focsaneni (tigani).
, acum 739401 zile, 16 ore, 49 minute, 39 secunde
Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Condoleante familiei!
, acum 739401 zile, 16 ore, 49 minute, 39 secunde
e incredibil cum o femeie poate gresi astfel, greseala care a costato viata: practic a insistat sa-l dojeneasca pe un drogat, sa faca ce nu a reusit mama lui (sa-l educe) acum la 20 de ani. pacat, o citeste integral
, acum 739401 zile, 16 ore, 49 minute, 39 secunde
Nu e nimic incredibil.Am vazut filmuletul si cred ca madam si-a cautat-o cu lumanarea.Acolo nu esti in Romania sa iti afisezi tupeul apoi sa pleci linistita acasa.Italienii reactoneaza si bine citeste integral
, acum 739401 zile, 16 ore, 49 minute, 39 secunde
si daca ai fi fost tu in locul ei oare cum era maria .se pare ca limba italiana nu o intelegi ca baiatul acesta a mai batut un baiat italian nu roman e cam deplasat mintal daca nu integi. iar pusti citeste integral
, acum 739401 zile, 16 ore, 49 minute, 39 secunde
maria eu ced ca nu ai vazut bine filmuletu-l ori ai ochii crucisi.pe tine daca te scuipa cineva, cum ai fi reactionat.dar se vede ca tu nu esti romanca sau esti italianca ce stie limba romana sa ati citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.