Local

Politistii invatati sa uite de militieni

Dan Chiriac
29 aug 2006 822 vizualizări
Politistii vrinceni invata sa se comporte altfel decit o faceau unii dintre ei in anii din urma. Acesta este scopul unui curs de analiza tranzactionala ce se desfasoara in toate structurile Ministerului Administratiei si Internelor.

Acest curs a debutat anul trecut, iar pina acum aproape 50% din politistii vrinceni au participat la lectiile predate de comisarul Tudorel Popescu si de inspectorul principal Dumitru Ghinea de la IJP Vrancea. In ultima serie de participanti vor lua parte sefii de post si ajutorii sefilor de post de la posturile de politie din Vrancea. Pina la sfirsitul anului viitor se preconizeaza ca toti politistii vrinceni sa absolve cursul. Programul desfasurat isi propune gasirea unui nou mod de comunicare intre politisti si cetateni, intre colegii din politie si intre sefi si subordonati. Al doilea obiectiv il reprezinta un alt mod de abordare de catre politist a conflictelor. Astfel, se spera ca acestea sa se rezolve pe ale amiabila, la baza rezolvarii stind in primul rind comunicarea. Pentru a putea preda politistilor vrinceni aceste cursuri, care se desfasoara zilnic pe parcursul a opt ore, cu pauza de masa, comisarul Tudorel Popescu si inspectorul principal Dumitru Ghinea au fost instruiti de experti elvetieni. Cursul de analiza tranzactionala este unul interactiv, pe parcursul caruia politistii vor da teste de autocunoastere. Pina acum, peste 250 de politisti vrinceni au participat la acest curs.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.