Local

Febra motoarelor a dat iama printre vrinceni

Matei Bratu
15 aug 2005 605 vizualizări
Virsta nu consituie o piedica in obtinerea permisului de conducere pentru motociclete

Virsta nu consituie o piedica in obtinerea permisului de conducere pentru motociclete


In aceasta vara, febra motoarelor i-a cuprins pe o buna parte dintre vrinceni. Tineri sau deja trecuti de a doua virsta, vrincenii si-au achizitionat motociclete care de care mai puternice. Indiferent de ora, motociclistii se intilnesc in gasti si arata pe drumurile publice ce scheme noi de conducere au mai invatat. De cind virusul motoarelor a "infestat" judetul, tot mai multe persoane doresc sa obtina permis de conducere pentru motociclete. In evidenta Serviciului Public Comunitar de Inmatriculari si Permise auto sint pina acum peste 30 de permise de conducere categoria A si 10 permise categoria A1. "A crescut cererea pentru aceasta categorie, avind in vedere si autorizarea a inca doua scoli de soferi. Pina acum s-au inmatriculat mai multe scutere decit motociclete, insa, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul este mai mare", ne-a spus subcomisarul Marian Patrascu. De la inceputul anului, in judet au fost inmatriculate peste 40 de motociclete si motoscutere, multi dintre posesori sint tineri veniti din Italia sau care au parintii plecati la munca peste granite. Potrivit art. 77 din O.U.G. 195/2002, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 3 ani si cu anularea permisului de conducere. Chiar daca au un astfel de autovehicul inmatriculat, cei care il conduc trebuie sa detina si permis de conducere categoria A sau A1. In caz contrar, acestia risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Cei care au implinit 16 ani pot obtine un permis de conducere A1, pentru motocicleta cu o capacitate cilindrica de pina la 125 centimetri cubi. Pentru motociclete mai mari, doritorii trebuie sa aiba cel putin 18 ani impliniti si sa aiba carnet pentru categoria A. Scoala de soferi pentru aceste categorii consta in 20 de ore de practica. Proba teoretica a examenului are 26 de intrebari, iar proba practica este sustinuta in poligon. Pentru a fi declarati admisi, candidatii trebuie sa parcurga traseul in maxim patru minute si sa nu aiba mai mult de trei greseli. Totodata, motociclistii si pasagerii lor sint obligati prin lege sa poarte pe timpul deplasarii pe drumurile publice casti omologate, in caz contrar riscind o amenda cuprinsa intre 700.000 si 1 milion de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.