Local

Strivit de 500 de kilograme de fier

Matei Bratu
11 aug 2005 538 vizualizări
Un muncitor si-a gasit sfirsitul dupa ce o bara metalica de citeva sute de kilograme a cazut peste el in gara din Marasesti

Un muncitor si-a gasit sfirsitul dupa ce o bara metalica de citeva sute de kilograme a cazut peste el in gara din Marasesti. Ieri dupa amiaza, Ion Robu, in virsta de 44 de ani, angajat ca sudor la statia CFR, impreuna cu mai multi colegi de serviciu, executau o lucrare la un podet de cale ferata dezafectat din zona fabricii Chimica Marasesti. La un moment dat, barbatul a taiat cu autogen bucati dintr-o traversa de metal si o parte din aceasta, de peste 500 de kilograme, s-a prabusit peste el. Desi colegii sai erau la doar citiva metri, nu au putut face nimic pentru a-l salva. Corpul sau a fost pur si simplu strivit de traversa metalica. "Noi eram la masa, iar el a zis ca se duce la podet ca sa termine. In citeva minute, am auzit un tipat. Am mers acolo si l-am vazut strivit. Am dat la o parte traversa si am incercat sa-i acordam primul ajutor, insa era deja mort. Bara asta pe care o taia nu avea un suport si a cazut peste el. Era lovit pe tot corpul", au povestit colegii victimei. La locul accidentului au ajuns reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, ai Parchetului, Politiei dar si de la CFR Galati care au inceput o ancheta comuna in acest caz. Ion Robu era casatorit, avea trei copii iar de prin 1994 lucra la CFR. "Acum citiva ani, fratelui meu i-a murit o fetita de trei ani, iar in urma cu sapte ani, ne-a mai murit un frate. Cred ca este un blestem pe familia noastra pentru ca altfel nu-mi explic nenorocirile. Cind am auzit ce s-a intimplat, nu mi-a venit sa cred", ne-a spus Toader Robu, fratele victimei. Cadavrul sudorului a fost preluat de SML Vrancea pentru efectuarea necropsiei si pentru stabilirea cauzei mortii. Cercetarile continua.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.