Local

Taximetristii vor sa iasa in strada

Doina Ganea
20 mar 2007 782 vizualizări
Proiectul privind suplimentarea numarului de autorizatii de taximetrie se va discuta azi la comisiile Consiliului Local

Soferii de taxi ameninta ca vor organiza un miting pentru a atrage atentia consilierilor locali asupra intentiei municipalitatii de a liberaliza numarul taxiurilor in Focsani. Liderii taximetristilor au fost consultati saptamina trecuta de reprezentantii administratiei locale, care le-au pus in vedere faptul ca exista o lista de 300 de cereri pentru obtinerea autorizatiei de practicare a meseriei de taximetrist. Proiectul de hotarire de Consiliu Local prevede o suplimentare a numarului de taxiuri cu 400 de locuri, de la 500 la 900. Camera Taximetristilor s-a declarat impotriva proiectului, pe motiv ca initiativa Primariei nu se bazeaza pe motive concrete. Taximetristii spun ca mai intii ar fi trebuit sa se faca un studiu de trafic in Focsani, pentru a se vedea daca se mai poate suplimenta numarul de masini, sa se discute cu practicantii acestei meserii, dar si cu clientii. Presedintele Camerei Taximetristilor Vrancea, Marius Oancea, ne-a declarat ca intentioneaza sa ceara astazi autorizarea unui miting de protest. "Am fost la primarie si am vorbit cu dl viceprimar George Mardare, care si-a mai nuantat pozitia fata de noi si ne-a spus ca nu va mai fi el initiatorul proiectului, dar a promis ca vom fi anuntati cind se va discuta proiectul privind liberalizarea autorizatiilor de taxi. Ramine de vazut daca ne vor chema si pe noi. Ceea ce intentionam este sa organizam un mars de protest impotriva acestui proiect, care contravine Legii 38/2003. Si in Bucuresti s-a pus problema majorarii numarului de autorizatii, dar s-a facut mai intii un studiu de trafic. In urma acestui studiu, din cele 9.500 de masini autorizate au mai ramas 8.500, pentru ca rezultatele studiului dovedeau ca nu se poate circula astfel", ne-a declarat Marius Oancea. Surse din rindul alesilor locali sutin ca brusca schimbare de atitudine a viceprimarului George Mardare (PSD) fata de taximetristi se datoreaza unei "sedinte" pe care ar fi avut-o cu grupul celor patru consilieri locali ai Partidului Democrat, care au fost convinsi sa initieze proiectul de lege. Astfel, vicele spera sa reuseasca sa treaca proiectul avind de partea sa aproape jumatate dintre alesi.

Astazi, in jurul orelor 17.00, va avea loc sedinta Comisiei de buget- finante din cadrul Consiliului Local in care se va dezbate, printre altele, si proiectul privind majorarea numarului de autorizatii de taximetrie eliberate de Primaria Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.