Național

Stiri nationale pe o coloana

Ziarul de Vrancea
22 aug 2011 669 vizualizări
Concluzii dupa partiale: USL nu ar lua 50% in alegeri, PDL a cistigat cu doua milioane de euro



Ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu a explicat ieri de ce probabilitatea ca USL sa fi obtinut 50% în cazul în care ieri (duminica n.r.) ar fi avut loc alegeri generale parlamentare era zero. "Ieri au fost alegeri în cele mai favorabile colegii ale USL", si-a inceput Lazaroiu demonstratia. "Avind în vedere ca media întotdeauna e mai mica decit maximul, probabilitatea era zero. Probabilitatea ca USL sa ia 50% cind în cele mai bune colegii ia 45% e zero", a concluzionat ministrul Muncii, comentind alegerile partiale din Maramures si Neamt. De cealalta parte, presedintele PSD, Victor Ponta, acuza PDL ca a cistigat prin metode "vadit ilegale" alegerile din judetul Neamt, in conditiile in care Gheorghe Stefan "Pinalty", Culita Tarita si Adrian Porumboiu ar fi investit doua milioane de euro in acest scrutin electoral cistigat de pedelistul Adrian Radulescu.

Injunghiat mortal în inima, în plina strada

Un barbat a murit, ieri, dupa ce a fost înjunghiat în inima de un altul, incidentul avind loc în fata Primariei din Reghin, judetul Mures, în urma unei altercatii dintre victima si doi barbati cu care avea un conflict mai vechi, în masina barbatului omorit fiind copilul acestuia, in virsta de doi ani. Cei doi atacatori au sarit pe masina barbatului, încercind sa-l scoata din autoturism, iar acesta a tamponat o masina parcata, încercind sa scape. Din primele informatii reiese ca unul dintre cei doi agresori l-a lovit cu un cutit în inima pe barbat bagind mina în masina pe geam. Barbatul nu a mai putut fi salvat, in vreme ce agresorii au fost prinsi. Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Mures, Dan Oltean, afirma ca mobilul crimei l-ar constitui o femeie, întrucit agresorul credea ca victima ar fi avut o relatie cu concubina sa. Intre victima si agresori exista un conflict mai vechi, toti avind antecendente penale.

Arest preventiv cu zgircenie pentru agresorii unor politisti

Un gorjean care bagat în coma un agent de politie de la Postul din Negomir, dupa ce l-a lovit de mai multe în cap cu o scindura, a fost arestat preventiv pentru 20 de zile. Instanta Tribunalului Gorj a dispus, ieri, arestarea preventiva pentru 20 de zile a lui Constantin Blidaru, acuzat de tentativa la omor deosebit de grav. Politistul fusese sesizat ca Blidaru adreseaza cuvinte si expresii jignitoare mai multor persoane, precum si ca distruge mai multe bunuri. Ajuns la fata locului pentru investigatii, politistul a fost lovit de Blidaru cu o scindura, în zona capului, suferind o plaga zdrobita dar si leziuni la mina dreapta, în timp se se apara. Un alt politist, din Arad, a fost batut de trei sportivi, în noaptea de simbata spre duminica, în timp ce se afla la o nunta si a încercat sa aplaneze un conflict. Desi a intrat în coma de gradul I, avind un hematom pe creier si numeroase traumatisme si leziuni interne, suspectii - trei sportivi cu virste cuprinse între 17 si 19 ani - sint cercetati în libertate. Urmeaza ca încadrarea faptei lor sa fie facuta în functie de numarul de zile de îngrijiri medicale de care are nevoie victima.

Erau cit pe ce sa rateze Bac-ul din cauza imbracamintei indecente

O candidata la bacalaureat din Hunedoara a mers la proba de ieri în pantaloni scurti si a plecat acasa sa se schimbe dupa ce profesoara a atentionat ca absolventii sint primiti la examen doar îmbracati decent, iar alta, care purta bermude elastice, slapi si maiou, a rugat un coleg sa-i aduca haine. "Cei îmbracati necorespunzator nu vor fi primiti", i-a anuntat, inainte de a intra în examen, profesoara de limba româna pe cei 14 candidati la bacalaureat care asteptau pe holurile Colegiului Tehnic "Dragomir Hurmuzescu" din Deva sa sustina proba de aptitudini de comunicare în limba româna. Întrebata, la iesirea de la examen, ce s-a întimplat cu vestimentatia, Andreea Petrea, una dintre tinerele vizate, a raspuns: "Trebuie îmbracaminte obligatorie. Dar nu stiu ce fel de îmbracaminte. Trebuie sa fim îmbracati ca directorii. Mi-a adus prietenul meu haine".

Politist medaliat la un an dupa ce un interlop l-a nenorocit pe viata

Politistul de la IPJ Dâmbovita Codrut Oprea, care în septembrie 2010 a fost lovit cu o sticla în cap, într-un bar din Târgoviste, este în spital în aceeasi "stare vegetativa", el fiind operat si tratat în mai multe clinici din România si Viena, iar ameliorarile fiind de scurta durata. "Mai deschide ochii, mai misca mina si cam atit. Nutritia si mobilizarea sint sustinute artificial. Folosim un tratament foarte agresiv la infectii, atunci cind apar astfel de situatii", afirma purtatorul de cuvint al Spitalului de Urgenta Floreasca, Bogdan Oprita. Reprezentantii Politiei Române vor merge astazi la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde Codrut Oprea este internat, pentru a-i da distinctia acordata de presedinte. Presedintele Basescu l-a decorat, în 12 august, cu Ordinul National "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, "în semn de apreciere pentru profesionalismul, curajul si fermitatea de care a dat dovada în timpul executarii misiunilor", pe Codrut Oprea, care a fost ranit grav în 2010 de un membru al clanului Ghenosu. Decretul mentioneaza ca plutonierul (r) Codrut Oprea este "un model al tinerelor generatii de politisti".

Un sofer urmarit de un echipaj de politie a murit dupa ce s-a rasturnat cu masina

Un barbat care a refuzat sa opreasca la semnalul unei patrule de politie a murit, duminica dupa-amiaza, dupa ce s-a rasturnat cu masina în timp ce încerca sa scape de politistii care îl urmareau. Potrivit IJP Suceava, Costan M. (58 ani), din comuna aradeana Tîrnova, circula pe DJ 175, în comuna suceveana Moldova Sulita si a refuzat sa opreasca la semnalul regulamentar facut de o patrula mixta formata din politisti si politisti de frontiera. În aceste conditii, politistii au pornit în urmarirea autoturismului, folosind si semnalele acustice si luminoase ale autovehiculului. Urmarirea s-a desfasurat pe o distanta de aproximativ zece kilometri pina cind Costan M. a pierdut controlul masinii si s-a rasturnat în afara soselei, în urma accidentului, barbatul pierzindu-si viata. Potrivit IJP Suceava, Costan M. fusese depistat, simbata, de catre politistii de frontiera de la Izvoarele Sucevei conducind pe drumurile publice acelasi autoturism avind o concentratie alcoolica în aerul expirat de 0,73 mg/l, ocazie cu care i s-au recoltat probe biologice de singe în vederea stabilirii alcoolemiei si i s-a întocmit dosar penal. Sursa citata mentioneaza ca barbatul avea permisul de conducere retinut pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat si cu numere de înmatriculare false.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.