Național

Seful Politiei despre subordonati: betivi si nenorocitI

Ziarul de Vrancea
29 ian 2011 598 vizualizări
Seful Politiei Romăne, Liviu Popa, a declarat, vineri, la Cluj, ca ar vrea sa fie facute disponibilizari în Politia Romăna pentru ca "sint suficienti politisti betivi si nenorociti" care ar trebui sa plece pentru ca fac Politia de rusine.

Popa a declarat ca momentul actual este extrem de prielnic pentru modernizarea Politiei si "asanarea mediului politienesc". "Este posibil sa se faca disponibilizari in Politie. Din punct de vedere personal, as vrea sa se faca disponibilizari in Politia Romana, pentru ca este un moment extrem de prielnic de modernizare a Politiei si de asanare a mediului politienesc. Avem suficienti politisti betivi, nenorociti. Pina acum, pentru nemunca, nici unul nu a fost dat afara. S-a spus cine nu munceste nu greseste, cine nu greseste merita sa fie promovat. Ar trebui sa plece cei care fac Politia de rusine. Avem peste 7.000 de politisti cercetati prealabil si sanctionati disciplinar, din care 2.000 sint sanctionati de doua ori de la aparitia statutului politistului in 2002", a afirmat Liviu Popa. Potrivit acestuia, in toate cazurile de abateri se va face o analiza absolut transparenta si obiectiva, iar deciziile vor fi luate in comun de conducerile inspectoratelor.

întrebat citi politisti ar trebui sa aiba Politia Romana, seful IGPR a spus ca Politia ar putea avea si 500.000 de oameni, la pretentiile care exista, dar pot ramine si 55.000 din cei 55.500 citi sint in prezent, "daca sint buni".

"în 1990 aveam 5-10 calculatoare in Politie, acum avem zeci de mii, dar birocratia a crescut exponential. Sint extrem de multe cheltuieli pe care le facem fara nici o eficienta. Cred ca va trebui sa introducem principiile de privat in partea publica a activitatii noastre", a spus chestorul Popa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.