Național

Holera care face ravagii in Haiti a trecut granita in tara vecina

Ziarul de Vrancea
18 nov 2010 508 vizualizări
Epidemia de holera a ajuns si in Republica Dominicana, vecina cu Haiti, unde peste 1.000 de persoane au murit deja din cauza acestei boli, a anuntat ministrul dominican al Sanatatii publice, Bautista Rojas. Primul pacient este "Wilmont Lowel, în virsta de 32 de ani, de nationalitate haitiana, care a fost internat în orasul Higuey", la 140 de kilometri est de capitala, a precizat ministrul.

De mai multe saptamini, Guvernul dominican a impus masuri severe de control pentru a preveni raspindirea acestei boli, extrem de contagioasa, si pentru a limita la maxim intrarea haitienilor pe teritoriul sau, precum si schimburile comerciale cu tara vecina. 1.034 de persoane au decedat in Haiti in urma epidemiei, potrivit ultimului bilant oficial publicat marti. Republica Dominicana si Haiti impart intre ele insula Hispaniola. Frontiera de 376 de kilometri dintre cele doua tari este trecuta zilnic de numeroase persoane si de marfuri necontrolate.


Somnul pilotului duce la accident de avion


Accidentul aviatic de pe 22 mai din Mangalore, India, in urma caruia au murit 159 de persoane, a fost provocat de pilot, care a fost "dezorientat" la momentul aterizarii, dupa ce dormise timp de aproape 3 ore cit a durat zborul, arata un raport al investigatiei oficiale. Aeronava Air India Express se apropia de destinatie la o inaltime si la un unghi gresite. Inregistrarile cutiei negre redau sunetul unui sforait, atribuit pilotului sirb Zlatko Glusica, care ar fi fost afectat de "inertia somnului". Potrivit raportului, pe inregistrari se aude cum copilotul H.S. Ahluwalia incearca in mod repetat sa il avertizeze ca trebuie sa incerce din nou aterizarea. Cu citeva secunde inainte ca avionul Boeing 737 sa explodeze, inregistrarile redau vocea pilotului care spune: "Nu mai avem pista". Aeronava a plonjat dincolo de pista de aterizare, intr-o padure, unde a explodat. Sapte oameni au supravietuit. Compania nu a comentat informatiile, dar un oficial al guvernului indian le-a confirmat. Investigatia va fi facuta publica numai dupa ce este prezentata parlamentului. Glusica avea circa 10.000 de ore de zbor si experienta cu aeroportul din Mangalore.


Un antreprenor italian ruinat de mafie isi vinde organele pe internet


Un antreprenor italian din constructii, care a denuntat mafia siciliana pentru extorcare si a intrat in faliment, deoarece clanurile l-au privat de orice contract, a decis sa isi vinda organele pe internet, potrivit unui anunt facut pe blogul sau si jurnalelor italiene. Opt persoane au fost arestate cind omul de afaceri Ignazio Cutro le-a denuntat pentru deturnare de fonduri in Agrigente, Sicilia. Clanurile mafiote s-au razbunat, barbatul ajungind sa dea faliment. Cutro, de 44 de ani, co-fondator al unei asociatii anti-extorcare Libera Terre, foarte activa in regiunea Agrigente pentru a sensibiliza comerciantii si antreprenorii sa lupte impotriva mafiei, afirma pe blogul sau ca aceste actiuni au fost abandonate de autoritati si lasate in sarcina sa. "Eu, impreuna cu familia mea, am crezut in ceea ce facem si inca mai credem", a explicat barbatul intr-un mesaj postat pe blogul sau in 11 noiembrie. Dar, potrivit lui, mafia este pe punctul de a cistiga pentru ca l-a privat de toate mijloacele de subzistenta. "M-au privat chiar si de demnitate (...). Mai multe apeluri de ajutor, nici un raspuns din partea institutiilor, unde sint oamenii nostri politici?", se intreaba barbatul. în acelasi mesaj, italianul anunta ca nu i-a ramas "decit un sigur lucru pentru a-si intretine familia: vinzarea organelor, incepind cu rinichii". "Daca cineva este interesat, sa-mi trimita un e-mail. Mai bine sa mori in picioare decit sa traiesti in genunchi. Mafia trebuie sa vada acest lucru, protestati!", mai spune barbatul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.