Național

Orban candideaza ca sa salveze democratia din PNL de Antonescu

Ziarul de Vrancea
1 mar 2010 422 vizualizări
Motivul de disputa dintre cei doi este legat de dorinta actualului sef al PNL de a introduce votul pe liste

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban si-a anuntat ieri candidatura la presedintia PNL. "Va anunt oficial inscrierea in cursa pentru sefia PNL. Candidez pentru functia de presedinte al PNL din mai multe motive, in primul rind pentru a apara democratia in PNL. Nu am nicio lista, lista mea este cea a aproape 200.0000 de membrii ai PNL. Echipa mea e echipa PNL", a sustinut Orban. Liderul PNL a mentionat ca sustine candidatura individuala, exprimindu-si speranta ca liberalii nu vor renunta la libertatea de a-si alege individual liderii. Ludovic Orban sustine ca poate face echipa si cu Crin Antonescu, care in opinia sa este cel mai bun candidat pentru presedintie, si cu Calin Popescu Tariceanu, cel mai bun candidat pentru functia de premier, iar el sa fie doar presedintele partidului. Daca va fi ales presedinte al liberalilor, Orban va avea ca obiectiv la viitoarele alegeri locale cistigarea Primariei Generale a Capitalei si obtinerea a minim 12 presedintii de consilii judetene. Discutiile privind posibila candidatura a lui Ludovic Orban la sefia PNL s-au accentuat in momentul in care Crin Antonescu a afirmat ca este posibil ca actualul prim-vicepresedinte sa nu mai faca parte din echipa sa viitoare, din cauza divergentelor avute pe introducerea sistemului de alegeri interne pe liste. La rindul sau, Ludovic Orban anunta, in urma cu doua saptamini, ca nu intentioneaza sa candideze impotriva lui Crin Antonescu, insa cu o conditie - aceea ca votul, la Congres, sa se faca individual, prin sistem uninominal, si nu pe liste. Sistemul de vot pe liste este agreat, insa, de Crin Antonescu.


Antonescu spune ca nu e "o ruptura"


Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, simbata, la Iasi, ca l-a incurajat pe prim-vicepresedintele liberal Ludovic Orban sa candideze la sefia partidului, iar lucrurile se indreapta in aceasta directie, el afirmind ca va fi un Congres de competitie, si nu unul de ruptura in partid. Crin Antonescu a afirmat ca in relatia dintre el si Ludovic Orban nu se poate vorbi de ruptura, singura diferenta intre cei doi fiind dorinta lui Orban de a se renunta la varianta competitiei pe echipe. "Nu e o ruptura intre noi si nici nu e o excludere sau eliminare. El nu e de acord cu varianta motiunilor si a competitiei pe echipe. Eu vreau un mandat pentru desemnarea echipei de conducere, iar Orban spune nu si opteaza pentru statutul vechi. E dreptul lui sa creada astfel. Va depune probabil o motiune si o echipa, spre asta se indreapta lucrurile", a afirmat Antonescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739401 zile, 22 ore, 30 minute, 21 secunde
Orban,acest "romanas" mare prieten cu Bachus,nu are nici o sansa in fata lui Crin,lipoveanul cu ochi de inecat.Cred ca Viorel Catarama ar fi mai nimerit pentru functia de presedinte.Este mai temperat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.