Național

Dupa numararea voturilor nule, Basescu ia distanta fata de Geaona

Ziarul de Vrancea
14 dec 2009 718 vizualizări
BEC terminase aseara numararea voturilor nule din tara, fara cele din strainatate. Din voturile nule declarate initial 138.476, 1.169 au fost declarate valide pentru Traian Basescu, iar 968 in favoarea lui Mircea Geoana.

Mai ramasesera de numarat sacii cu voturi nule din partea circumscriptiilor din diaspora, la nivelul careia s-au inregistrat 863 voturi nule. Renumararea se face in baza deciziei Curtii Constitutionale, ca urmare a contestatiei PSD. Legea spune ca si buletinele stampilate, intr-unul dintre chenarele cu numele candidatului cit si in afara, sint valide. De asemenea, sint valabile si cele cu stersaturi sau inscrisuri, daca exista mentiunea "Votat" intr-un singur chenar. PSD se teme ca renumararea voturilor nule sa nu devina o validare in plus pentru Traian Basescu. "Aceasta actiune nu trebuie transformata intr-o perdea de fum! Am cerut compararea numarului de voturi din sectiile speciale cu numarul declaratiilor pe proprie raspundere. Avem date certe ca multe dintre aceste declaratii au fost date ulterior procesului de votare", afirma purtatorul de cuvint al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz. El s-a referit in special la sectia organizata la Paris. In replica, presedintele PDL spune ca nu intelege de ce reprezentantii PSD din sectia de la Paris nu au sesizat neregulile imediat dupa incheierea scrutinului, in replica la acuzatiile potrivit carora numarul mare de voturi din Capitala Frantei este contrazis de frecventa redusa a alegatorilor .Liderul PDL a spus ca la sectia speciala 52 de la Paris au fost in total 3785 de votanti, un numar aproape egal cu cei care au venit sa isi exprime votul in 2007, la referendumul pentru suspendarea lui Traian Basescu din functia de presedinte. "Cred ca PSD cauta tot felul de argumente pentru a-si spala in continuare imaginea de partid invins", a comentat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739401 zile, 22 ore, 50 minute, 37 secunde
este foarte simplu se verifica fiecare set de liste din sectia de votare care a fost impartit la 5 de obicei si daca gasiti incercuit o persoana care a votat si este decedata , se vede clar pe lista citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.