Național

Iliescu evita sa se pronunte in privinta suspendarii lui Basescu

Ziarul de Vrancea
2 sep 2005 629 vizualizări
Senatorul PSD Ion Iliescu a evitat sa se pronunte asupra declansarii actiunii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, invocata ca o optiune de presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase.

Ion Iliescu nu suflat nici un cuvint depre intentia PSD de a-l suspenda pe presedintele Traian Basescu."N-as vrea sa ma pronunt pe aceasta tema. Cred ca alta ar fi preocuparea", a afirmat Iliescu, catalogind actiunea concreta impotriva celor doi presedinti ai Camerelor drept "o maniera primitiva de a aborda lucrurile, antidemocratica si anticonstitutionala". El a opinat ca, in cazul in care sesiunea parlamentara va debuta cu incercarea coalitiei de guvernamint de a schimba preseditii social-democrati ai Camerelor, parasirea dezbaterilor de catre PSD nu reprezinta o pozitie realista. El a precizat ca specialistii PSD lucreaza la o "tactica" pe care urmeaza sa o aplice, elaborind amendamente pentru a se elimina "tentatia de incalcare a Constitutiei" manifestata de catre putere. Iliescu a subliniat ca PSD va sesiza cu siguranta Curtea Constitutinala asupra neconstitutionalitatii proiectelor de regulament, daca acestea vor fi adoptate de catre cele doua Camere.


Nu fac concurenta PSD

In ce priveste polul social, Iliescu a precizat ca nu este vorba inca de un proiect bine conturat. "In spectrul politic romanesc eu cred ca stinga nu este bine reprezentata. Asta nu inseamna a face concurenta PSD", a precizat Iliescu. "Nu este vorba de a crea o stuctura politica concurenta PSD, ci de cum anume sa raspundem unui handicap pe care il cunoaste societatea romana, dat de faptul ca stinga nu este bine reprezentata in spectrul politic si in spectrul social", a mai precizat Ion Iliescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.