Național

Rosca Stanescu si Chirieac, decazuti din statutul de jurnalisti

Ziarul de Vrancea
20 nov 2009 584 vizualizări
Clubul Roman de Presa a stabilit ca Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac au incalcat codul deontologic, iar recomandarea este ca acestia sa nu mai fie prezentati ca jurnalisti sau cu orice alta titulatura care face trimitere la aceasta meserie

CRP si Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR) i-au convocat la Comisia Media pe Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac referitor la cazul stenogramelor care redau convorbirile celor doi ziaristi cu directorul ANI, Catalin Macovei. Sorin Rosca Stanescu a replicat ca nu s-a intimplat niciodata ca CRP sa dea un verdict in cazul a doi jurnalisti fara ca respectivii sa fie audiati, aceasta fiind o "situatie fara precedent". Chirieac si Rosca Stanescu au cerut CRP sa-si retraga comunicatul public si presedintelui AJR sa-si retraga declaratia, dupa care au parasit sala. "Va solicit ca, pina duminica, sa deliberati, cu usile inchise sau dechise, sa luati o decizie in ceea ce priveste luarile de pozitie anterioare", a declarat Rosca Stanescu, precizind ca va organiza duminica, impreuna cu Bogdan Chirieac, o conferinta de presa. Membrii Comisiei Media apreciaza ca cei doi jurnalisti au incalcat regulile profesiei in momentul in care au propus unui demnitar nepublicarea unor informatii de interes public, se arata in motivatia Comisiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.