Național

Duelul Antonescu-Geoana a avut loc la Antena lui Felix

Ziarul de Vrancea
20 nov 2009 561 vizualizări
Barajul pentru intrarea in finala dintre Crin Antonescu si Mircea Geoana s-a produs la Antena 3, insa nu a convins pe nimeni

Dupa ratarea confruntarii de la TVR, intre principalii pretidentiabili, Crin Antonescu si Mircea Geoana au reusit sa se intilneasca, totusi, miercuri, la Antena 3. Departe de tensiunea confruntarii Antonescu-Basescu, cea din studioul Antenei 3 a parut o simpla gilceava electorala intilnita zilnic la televiziuni. Antonescu i-a reprosat lui Geoana ca este un om care nu-si respecta cuvintul dat privind confruntarea de la TVR. "Ati incalcat o intelegere si e foarte greu sa vrei sa fii presedintele Romaniei, sa fii luat in serios, atunci cind nu respecti o intelegere. Mi-ar fi foarte greu, de exemplu, sper sa nu fiu in situatia asta, sa-mi conving electoratul - ceea ce, daca nu as intra in turul doi, mi-as dori - sa va voteze cita vreme va aratati un om care nu respecta intelegeri", a aratat Antonescu. Geoana a parat neconvingator: "Ati facut in aceasta perioada o tactica de campanie in a ma ataca si a-mi ataca colaboratorii. Nu am raspuns si nu am sa raspund. Unu, pentru ca va pretuiesc prea mult ca sa raspund cu aceeasi moneda. Doi, pentru ca doresc sa protejez o relatie cu un partid cu care cred ca am putea sa facem o majoritate dupa 6 decembrie". Antonescu a atras atentia asupra intelegerii viitoare. "Daca dumneavostra, domnul Hrebenciuc, domnul Vanghelie, ca si ai mei, ca sint destui si-n partidul meu, considera ca scapam de Basescu si ne vedem de treaba inainte, intr-un mod care l-a generat pe Basescu, ca n-a aparut ca nufarul din valuri, sa stiti ca nu aveti in mine un partener, indiferent cine intra in turul doi", a replicat in continuare Antonescu. El a adaugat imediat: "Daca credeti ca putem fi parteneri vinzind impreuna, sau numai dumneavoastra, gogosi romanilor, daca dumneavostra credeti ca putem face in continuare politica cu santaje, cu dosarele, cu bani de care nu stim de unde sint - ai partidelor care sint direct sau indirect din bugetul public. Daca in sensul acesta putem sa convenim, indiferent din ce postura ca se poate merge mai departe, daca nu, nu se merge. Si in orice caz gogosi pentru profesori, pentru pensionari, pentru normalizarea relatiilor cu Rusia prin vizite nu doar private, ci chiar secrete, eu nu gust. Liderul PSD i-a replicat lui Antonescu ca si el se poate maturiza: "Cred ca si dumneavoastra puteti sa va maturizati indiferent de virsta, pentru ca fiecare are de invatat in viata". "Ceea ce considerati dumneavoastra imaturitate sper sa ma insoteasca pina la moarte", a raspuns Antonescu.


))))))))

Rosca Stanescu si Chirieac, decazuti din statutul de jurnalisti

Clubul Roman de Presa a stabilit ca Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac au incalcat codul deontologic, iar recomandarea este ca acestia sa nu mai fie prezentati ca jurnalisti sau cu orice alta titulatura care face trimitere la aceasta meserie. CRP si Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR) i-au convocat la Comisia Media pe Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac referitor la cazul stenogramelor care redau convorbirile celor doi ziaristi cu directorul ANI, Catalin Macovei. Sorin Rosca Stanescu a replicat ca nu s-a intimplat niciodata ca CRP sa dea un verdict in cazul a doi jurnalisti fara ca respectivii sa fie audiati, aceasta fiind o "situatie fara precedent". Chirieac si Rosca Stanescu au cerut CRP sa-si retraga comunicatul public si presedintelui AJR sa-si retraga declaratia, dupa care au parasit sala. "Va solicit ca, pina duminica, sa deliberati, cu usile inchise sau dechise, sa luati o decizie in ceea ce priveste luarile de pozitie anterioare", a declarat Rosca Stanescu, precizind ca va organiza duminica, impreuna cu Bogdan Chirieac, o conferinta de presa. Membrii Comisiei Media apreciaza ca cei doi jurnalisti au incalcat regulile profesiei in momentul in care au propus unui demnitar nepublicarea unor informatii de interes public, se arata in motivatia Comisiei.

)))))))))))))

Curtea de Apel a decis: mergem la referendum

Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri ca, pe 22 noiembrie va avea loc referendumul pentru parlament unicameral si pentru reducerea numarului parlamentarilor. Decizia poate fi atacata la Curtea Suprema. Instanta Curtii de Apel Bucuresti a ascultat argumentele a doua ONG-uri, respectiv Pro Democratia si Agentia de Monitorizare a Presei, care cer suspendarea decretului . "Aceste este plebicism intr-un regim autoritar", a spus avocatul, care a adaugat ca populatia nu a fost informata obiectiv despre avantajele si dezavantajele Parlamentului unicameral si a fost in loc de campanie de informare, propaganda. Avocatul organizatiilor neguvernamentale a sustinut ca, potrivit Constitutiei, referendumul are drept scop sa consulte natiunea in privinta unei probleme in timp ce Traian Basescu - care a decis deja ce doreste prin referendum - nu face decit sa obtina aprobarea natiunii. De partea cealalta, Administratia Prezidentiala a cerut respingerea cererilor ONG-urilor, invocind doua decizii ale Curtii Constitutionale, care stabilesc ca nu exista nici o lege care sa interzica organizarea alegerilor in aceeasi data cu referendumul si o decizie 567/2007 care da posibilitatea presedintelui sa consulte populatia, prin referendum. "Exista extrem de multe confuzii juridice in jurul acestui referendum si de aceea ne-am dori ca, pina la data organizarii sale aceste confuzii sa fie rezolvate... In cazul in care dileme noastre nu vor fi rezolvate in Romania, intentionam sa mergem pina la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, chiar daca asta se va intimpla dupa 22 noiembrie", a spus Cristian Pirvulescu, presedintele Pro Democratia.

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind organizarea referendumului pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maximum 300, in 22 noiembrie, o data cu primul tur al alegerilor prezidentiale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.