Național

Japonia vrea sa construiasca o centrala solara spatiala

Ziarul de Vrancea
5 sep 2009 527 vizualizări
Japonia, tara care nu detine resurse naturale, dar poseda o tehnologie de virf, si-a propus sa construiasca o centrala solara spatiala care sa emita energie pe pamint prin fascicule laser sau microunde, iar grupul Mitsubishi Heavy Industries va fi printre realizatorii acestui proiect, transmite AFP.

Statul japonez a desemnat pe 1 septembrie firmele si organizatiile care vor trebui sa dezvolte acest dispozitiv futurist, dar care este considerat esential de autoritatile japoneze. Printre acestea se numara Mitsubishi Heavy Industries si Institutul de cercetare pentru dispozitive spatiale nelocuibile, organizatie care reuneste 17 societati, printre care Mitsubishi Electric, NEC, Fujitsu si Sharp. Obiectivul urmarit de Japonia este sa plaseze pina in 2030 un dispozitiv echipat cu numeroase panouri solare pe orbita geostationara, la 36.000 km de pamint. Aceste celule fotovoltaice vor converti energia razelor solare in electricitate si vor avea o capacitate anuala de 5 pina la 10 ori mai mare decit daca ar fi instalata pe o suprafata identica de pe sol. Curentul electric va fi, la rindul sau, transformat in flux energetic transmis prin fascicule laser sau microunde pina pe Terra, unde va fi captat de o antena parabolica gigantica creata special care-l va retransforma in energie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.