Național

Razboiul admiterii intre Universitatea Spiru Haret si Ministerul Educatiei

Ziarul de Vrancea
13 iul 2009 866 vizualizări
Universitatea "Spiru Haret" începe astazi demersurile pentru chemarea în instanta a Ministerului Educatiei, dupa ce i-a fost retras, prin hotarire de guvern, dreptul de organizare a admiterii în anul 2009-2010, a precizat purtatorul de cuvint al universitatii, George Nicolau

Dreptul de organizare a admiterii in anul 2009-2010 a fost retras prin HG 749/2009, care cuprinde lista facultatilor din Romania acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu. Surse ministeriale spun ca problema de la Universitatea "Spiru Haret" ar consta in numarul mare de studenti inscrisi la departamentele de invatamint la distanta si fara frecventa. Potrivit unui document ministerial, care ar fi trebuit sa se regaseasca in HG 749 privind lista facultatilor acreditate din cadrul "Spiru Haret", in aceasta universitate functioneaza 31 de facultati acreditate sau in curs de acreditare, insa numai pentru cinci dintre ele pot organiza cursuri in sistem la distanta sau fara frecventa. Acest lucru nu se regaseste insa pe site-ul universitatii, unde se arata ca toate facultatile organizeaza admitere pentru aceste tipuri de studii, in baza unui articol din legea invatamintului. De altfel, marea majoritate a studentilor de la "Spiru Haret" urmeaza cursurile in regim la distanta sau fara frecventa. în total, aceasta universitate are 311.928 de studenti, ceea ce inseamna doua treimi din totalul studentilor din Romania. înscrierile la facultatile din cadrul Universitatii "Spiru Haret" se fac pe baza de dosar, au inceput deja in mai si continua pina la sfirsitul lunii septembrie, fara a fi precizata o limita de locuri pentru admitere.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.