Național

Tolontan: Banii de la Ridzi au ajuns la Vintu si Voiculescu

Ziarul de Vrancea
8 iul 2009 684 vizualizări
ziaristul Catalin Tolontan sustine ca firma Artisan a derulat toate contractele de media prin firma Loco, specializata in cumpararea de media si ca valoarea totala a contractelor de publicitate a fost de 225.000- 250.000 euro.

Ziaristul Catalin Tolontan a declarat, ieri, in fata membrilor Comisiei, ca banii de la Ministerul Tineretului s-au dus catre firma Artisan in doua dintre contracte (pentru evenimentele din Bucuresti si cele din tara), catre firma Mark intr-unul dintre contracte (pentru evenimentele de la Costinesti), in acest caz banii ajungind tot la firma Artisan, pentru ca aceasta a fost subcontractata de Mark. "De la firma Artisan, banii s-au dus catre Loco, o firma de publicitate specializata printre altele in cumpararea de media, numita si shop de media. De acolo, banii s-au dus catre regiile de vinzari de publicitate ale televiziunilor implicate, respectiv Clir pentru trustul Intact si DBV Media pentru Realitatea TV", a adaugat ziaristul. Ziaristul a declarat ca, din informatiile sale, valoarea totala a contractelor de publicitate achizitonata de Artisan prin firma Loco se ridica la 225.000-250.000 euro. "Suma pentru toate cele cinci televiziuni prevazute in contract este undeva intre 225 si 250 mii euro. Aceasta suma nu va fi gasita in niciunul dintre contractele din aval de Artisan" a mai spus Tolontan. Potrivit acestuia, sumele de bani care ar fi trebuit platite catre televiziuni nu a ajuns la acestea ca urmare a debutului anchetei. "Sumele de bani primite de televizuni sint mult mai mici si intra in plata celor 46 spoturi pe care le-a difuzat fiecare dintre televizuni", a sustinut Tolontan. El a apreciat drept "ilegale" contractele semnate de MTS pentru stiri si reportaje. "Televiziunile au incasat bani din difuzarea acestor spoturi publicitare. Daca televizunile sustin ca nu au difuzat stiri si reportaje platite, atunci ce a receptionat ministerul?", a intrebat ziaristul.



MTS a facut treaba Artisan


O alta problema ridicata de Tolontan se refera la faptul ca MTS a participat in realitate la un eveniment al MTV. "In februarie, MTV, prin agentii sai de vinzari, a furnizat catre toata piata si agentiile de publicitate oferta pentru acest eveniment, cautind parteneri. Ministerul a devenit paretner de ultim moment al acestui eveniment. In momentul in care s-a semnat contractul, pe 22 aprilie, evenimentul repectiv era deja promovat de MTV si ProTV. Nu a stiut ministerul ca a receptionat un eveniment al altcuiva si nu evenimentul care a fost promis? Nu a stiut ca acea scena a fost montata de altcineva si ca intreg evenimentul a fost facut de altcineva? Evenimentul a fost prezentat, inclusiv in reportajele difuzate, ca evenimentul care se numea Zilele MTV, pina in momentul in care procesul de receptie a fost incheiat" a mai spus Tolontan. Ziaristul a mai reclamat faptul ca actiunile prevazute in cel de-al treilea contract semnat intre Artisan si minister, pentru evenimentele din tara, au fost de fapt realizate printr-un ordin anterior al MTS si prin instructiuni ferme ale ministerului catre directiile judetene. "Sumele acopera activitatile pe care, potrivit contractului, ar fi trebuit sa le realizeze Artisan. Conform declaratiilor oficiale, firma nu a facut decit sa trimita materialele promotionale prin posta rapida" a spus Tolontan.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.