Național

Geoana, chiriasul de lux, nu-si permite sa cumpere o casa

Ziarul de Vrancea
8 iul 2009 645 vizualizări
Liderul PSD spune ca nu si-ar mai lua credit imobiliar la dobinzile actuale si se plinge de birocratie n Geoana prefera in continuare sa locuiasca cu chirie intr-un imobil de la RAPPS cu chirie subventionata

Presedintele PSD, Mircea Geoana, spune ca nu stie daca familia sa mai are puterea financiara sa-si construiasca o casa, plingindu-se in acelasi timp de birocratia care il incurca pe constructor. Intrebat de moderatori care este stadiul constructiei apartamentului si daca isi mai ia un credit, Geoana a spus ca nu mai isi face casa din cauza birocratiei careia a trebuit sa-i faca fata constructorul si pentru ca nu doreste sa se imprumute la banca. "Nu mai fac (un credit, n.r.) ca constructorul care trebuia sa faca casa respectiva a abandonat in birocratia romaneasca. Sta la nivelul zero blocul respectiv, incurcat constructorul in permise si aprobari. Si stam si ne uitam la o casa care nu mai creste. Iar acum cu criza asta financiara, nu mai continua probabil deloc. Asa ca asteptam vremuri mai bune", a declarat liderul social-democrat. Intrebat de moderatori daca are puterea financiara sa isi faca o casa, Geoana a spus: " Acum nu stiu daca o mai avem. In conditiile de astazi, as ezita".Dupa ce moderatorii i-au pus in vedere ca are 100.000 de dolari "undeva intr-un fond de investitii american", Geoana nu dat detalii despre acest subiect, exprimindu-si doar speranta ca valoarea actiunilor a ramas neschimbata. "Sper ca n-a cazut in halul asta, cum au cazut fondurile de investitii americane", a declarat el. La insistentele realizatorilor emisiunii, Geoana a spus insa ca nu doreste sa foloseasca banii din acel fond pentru a-si face o casa.


Liderul PSD nu a mai luat banii de la banca


Intrebat daca nu cumva i-ar fi afectata cariera politica de faptul ca la 50 de ani nu are o casa, Geoana a raspuns: "Cred ca am facut destul de multe in viata ca sa nu fie asta un obstacol". In declaratia de avere postata recent pe site-ul Senatului, Geoana nu mentioneaza ca ar fi luat un credit ipotecar de la o banca. Anul trecut, dupa ce presa a scris ca sta intr-un imobil al RAPPS, la care nu are dreptul, Geoana a anuntat ca s-a imprumutat la banca pentru a-si cumpara o casa. Presedintele PSD declara pe 16 iunie ca nu a mentionat in declaratia sa de avere despre precontractul pe care il are cu o banca in vederea cumpararii unei case pentru ca ANI l-a informat, in urma solicitarii sale, ca nu trebuie sa faca acest lucru. Presedintele Senatului a mai mentionat ca are incheiat un precontract cu o banca in vederea achizitionarii unei locuinte dar, intrucit nu s-a ajuns la un contract final, care sa includa plata sumei precontractate, nu se considera ca precontractul il angajeaza la o datorie care ar trebui sa figureze in declaratia de avere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.