Național

Recuperatori cu uniforme de politisti

Ziarul de Vrancea
4 iul 2009 878 vizualizări
Doi agenti de politie suceveni au fost retinuti dupa ce ofiterii Directiei Generale Anticoruptie au strins probe care atesta ca politistii recuperau la cerere sume de bani de la datornici folosind uniforma ca mijloc de intimidare

Potrivit unor surse judiciare, joi, sediul postului de politie din localitatea Tulpicani, judetul Suceava, si domiciliile agentilor Daniel Jitaru si Toader Olaru au fost perchezitionate sub coordonarea procurorilor de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie. Existau informatii ca agentii sint autorii mai multor abuzuri, ca solicitau bani pentru a nu intocmi dosare penale si chiar interveneau pe linga alti colegi pentru a maslui dosarele celor care ofereau bani. Astfel, cei doi sint acuzati de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si furnizare de date cu caracter special. Cercetarile de pina acum arata ca Jitaru a cerut, in luna aprilie, 2.000 de lei unui sucevean pe care il prinsese baut la volan. Mai mult decit atit, in luna iunie, Jitaru si Olaru s-au echipat in uniforme si au constrins un alt sucevean sa-si plateasca datoria pe care o avea la un afacerist. In schimbul "serviciului", cei doi au primit cite 600 de lei.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.