Internațional

Nu ne spune nimeni ce s-a intimplat acolo cu adevarat

Dana Chiorescu
7 apr 2005 666 vizualizări
In urma cu o saptamina trei jurnalisti romani au fost rapiti in Irak. De atunci, posturile de televiziune si ziarele abunda de emisiuni si articole in cadrul carora asa zis specialisti vin sa isi dea cu parerea despre situatia creata, modalitati de rascumpararea a lor sau despre identitatea rapitorilor. Nu mai vorbim despre zvonurile din ultima perioada: «vin acasa, nu mai vin acasa», «au fost eliberati, nu au fost eliberati». Care este efectul acestei publicitati exagerate si a tensiunii create? Se gindeste cineva la familiile lor? Opinia interlocutorilor nostri o puteti afla din sondajul urmator.


Ene Sprinceanatu, 68 de ani, pensionar, Andreiasu

"Nu stiu ce sa va spun. Cred ca nu e o tara civilizata Irakul daca s-a ajuns pina acolo incit sa sechestreze, asa, de pe strada un jurnalist. Dar nu vad de ce nu raspund. Daca tara noastra a facut atitea interventii, ar trebui sa ii aduca acasa, sa le dea drumul sa vina in tara. Ce mai asteapta aia acolo? Sint chiar oameni primitivi. Mass-media ii ajuta, ii ajuta foarte mult, in special presedintele tarii noastre s-a implicat, si-a dat silinta, dar ce sa faci la un popor necivilizat? Nu pot sa imi dau seama ce se intimpla. Urmaresc si eu la televizor, in ziare sa vad care e pulsul, dar deocamdata nu se vede nimic. Asteptam cu totii verdictul. Sint niste oameni nevinovati, nu merita asa ceva."



Valentina Tudorache, 28 de ani, fara ocupatie, Focsani

"Nu stiu ce sa va spun pentru ca nu stiu ce s-a intimplat. Nu ne spune nimeni ce s-a intimplat acolo cu adevarat. Nu ii ajuta deloc aceasta stare care se creeaza de catre mass-media. Nici pe ei, nici pe familiile lor, nici pe noi... Toata lumea spera sa se intimple ceva, sa le dea drumul. Eu sint buzoianca si o cunosc pe Marie Jeanne si sint cu atit mai mult sint afectata. Nu mass media ar trebui sa se implice. Statul ar trebui sa faca ceva si ei, cei din mass media ar trebui sa se ia dupa niste surse care sint abilitate sa vorbeasca despre ce se intimpla acolo, nu dupa zvonuri. Sa nu mai vina pe post cu usurinta si sa arunce un zvon, ca sa le fie lor bine, sa aiba audienta."



Ionel Manole, 42 de ani, Focsani

"Eu sint venit de citeva zile in tara, deci un raspuns exact nu va pot da. Normal, sint de parere ca ceea ce au facut nu e bine, dar ramine de vazut. Pentru mine nu e adevarat nimic din ce se spune la televizor. Acestea sint vorbe de mass-media, care ne duc in eroare, asa cum au facut-o mereu. Le fac mai mult rau. Aici ne mint ca poate vor fi eliberati, sint familii, sint copii care asteapta acasa si nu e adevarat."



Iulia Iov, 58 de ani, pensionara, Focsani

"Ce parere sa am? E bine ca se implica mass media. Lumea doreste sa ii vada scapati de acolo cit mai repede, sa nu li se intimple nimic rau. Sint treburile lor, ei stiu cum isi fac treaba. Nu stiu cit de mult ii ajuta dar nici rau nu cred ca le fac. Ce rau le putem face noi de aici? Probabil ca cei care sint in masura se straduiesc sa faca tot posibilul sa ii scape."



Constantin Marin, 49 de ani, muncitor, Focsani

"Nimanui nu ii convine ca sint prinsi acolo. Confuzie generala, nu stiu ce sa va spun. Nu este normal cum procedeaza. Trebuie sa fie mai discreti, mai echilibrati, trebuie sa se implice presedintele... Presa ii ajuta daca fac opinie. S-au facut niste manifestatii, am inteles. S-a cerut discretie, dar acum e o confuzie generala, ba ca ii elibereaza, ba ca nu ii mai elibereaza..."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.