Home | Politică | Alegeri interne în PNL Vrancea

Alegeri interne în PNL Vrancea

Publicat de 1393 vizualizari 4 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Alegeri interne în PNL Vrancea

Cătălin Toma și Paul Emil Ciubotaru candidează la județ iar Nicu Tănase la municipiu

 

Doi candidați se vor confrunta pentru conducerea organizației PNL Vrancea. Senatorul Cătălin Toma, actualul președinte interimar și Paul Emil Ciubotaru și-au declarat oficial intenția de a candida pentru șefia liberalilor. Pentru șefia organizației PNL Focșani, până în prezent, doar un singur liberal a anunțat că ia în calcul o candidatură. Este vorba de consilierul local Nicu Tănase. Candidaturile urmează să se depună cu cinci zile înainte de alegeri. Acestea se vor desfășura, în ambele organizații, la finalul lunii aprilie. Scrutinul va fi organizat de o comisie formată din șapte persoane, între care și Nini Săpunaru, fostul președinte al PNL Vrancea, Costică Neață fost președinte al PDL înainte de fuziune.

 

Senatorul  Cătălin Toma și-a declarat intenția de a candida pentru funcția de președinte al PNL Vrancea în urmă cu mai multe zile, pe 8 martie 2017, cu ocazia vizitei lui Ludovic Orban, pretendent la șefia PNL, în județul nostru. El a confirmat acest lucru pentru „Ziarul de Vrancea“:

„Intenționez să candidez pentru că este un moment oportun să reformăm partidul. Avem o echipă de oameni buni, valoroși, alături de care am trecut prin alegerile de anul trecut. Ar fi păcat să nu mergem împreună mai departe și să nu valorificăm experiența pe care am căpătat-o împreună. “.

Potrivit senatorului Toma, viitoarea echipă de conducere a PNL Vrancea, în fruntea căreia speră va fi ales și-a fixat ca obiectiv pe termen lung, obținerea unui rezultat mult mai bun la alegerile locale și parlamentare din 2020.

„Obiectivul viitoarei echipe a PNL Vrancea este de a obține un rezultat mai bun la viitoarele alegeri  pentru a obține un rezultat mai bun la viitoarele alegeri. Până atunci vrem să ne poziționăm și mai bine ca principal partid de opoziție, o alternativă credibilă și serioasă la puterea PSD – ALDE, la abuzurile și derapajele acestei alianțe“, a declarat Cătălin Toma.

La nivel declarativ, candidatura sa la președinția PNL Vrancea este susținută și de deputatul Ion Ștefan, cel care în trecut l-a contestat pe Cătălin Toma. După ce și-a văzut visul îndeplinit, de a accede într-o post de parlamentar, Ștefan a afirmatnu-l mai interesează funcțiile politice.

„În proporție de 99% nu mă înscriu în această cursă. Consider că PNL Vrancea are nevoie de o echipă puternică, am avut de suferit de pe urma clipelor tensionate. A venit timpul să luptăm cu adevărat cu adevărații adversari, adică PSD și Oprișan. Nu ne mai consumăm energia pe lupte interne“, a declarat Ion Ștefan, în cadrul întâlnirii cu Ludovic Orban.


Paul Emil Ciubotaru: „fiecare candidat are șansa lui“

Cel de-al doilea candidat pentru președinția PNL Vrancea este Paul Emil Ciubotaru, membru în Comitetul Județean Executiv. Numele său a fost vehiculat la începutul lui 2016, printre posibilii înlocuitori ai fostului deputat Nini Săpunaru, ca președinte interimar al PNL Vrancea.  Paul Emil Ciubotaru a anunțatva candida împotriva lui Cătălin Toma și că urmează să-și depună candidatura oficial, la o dată ulterioară. El și-a motivat hotărârea prin faptulactualul președinte și echipa sa mai au de lucrat pentru a îmbunătăți activitatea filialei: „Consider că sunt aspecte ce pot fi îmbunătățite în ceea ce privește conducerea filialei. În urma unor consultări cu unii colegi, am constatat că nu sunt singurul care are această părere, de aceea am hotărât să-mi depun candidatura“.


Paul Emil Ciubotaru a precizat că în perioada următoare se așteaptă al o intensificare a acțiunior electorale în interiorul organizației dar și-a exprimat speranța că va fi o competiție corectă, fără lovituri sub centură.

„Mă aștept la o competiție civilizată dar intensă pentru că timpul alocat campaniei electorale este foarte scurt și pentru că este posibil să mai apară și alți candidați. Fiecare candidat are șansa lui și vom vedea în ziua alegerilor pe ce se bazează fiecare. Până atunci se pot întâmpla multe lucruri“, a menționat Paul Emil Ciubotaru. 

Nicu Tănase, singurul candidat la PNL Focșani

Dacă pentru șefia PNL Vrancea se vor confrunta doi candidați, în schimb, pentru organizația PNL Focșani se vehiculează un singur nume ca posibil pretendent. Este vorba de consilierul local Nicu Tănase care a confirmat că-și va depune candidatura.

„Inițial mă așteptam să candideze deputatul Ion Ștefan. Dacă ar fi făcut-o m-aș fi retras. În condițiile în care el nu este interesat, sunt hotărât să-mi depun candidatura la funcția de președinte la PNL Focșani. Am experiență din trecut din PDL și vreau să pun bazele unei filiale puternice, dacă voi fi ales“, a precizat Nicu Tănase.  


Consilierul local nu-și face iluziiva rămâne singurul pretendent și se așteaptă ca în zilele următoare să se mai anunțe și alți candidați. Neoficial se vorbește că ar mai vrea să se înscrie în competiție Cristian Bălosu, Daniel Pancu, foști lideri ai filialei, în diverse perioade dar și omul de afaceri Liviu Macovei.

Săpunaru și Neață vor organiza alegerile

Data alegerilor pentru conducerea filialei PNL Focșani a fost stabilită pentru 22 aprilie 2017 iar pentru cea a organizației județene a fost fixată pe 29 aprilie 2017, o săptămână mai târziu. Până pe 2 mai 2017, liberalii intenționează finalizeze alegerile în toate structurile interne ale partidului.

Scrutinul va fi organizat de o comisie formată din șapte persoane, respectiv Nini Săpunaru, fost președinte al PNL Vrancea, Costică Neață, fost lider al PDL Vrancea, Daniel Moroșanu, Ionuț Copăcescu, Gabriel Bărculescu, Adrian Cătălin Baciu și Adrian Crețu.

Candidaturile celor interesați  pot fi depuse cu cinci zile înainte de data anunțată a conferințelor de alegeri.(Ionel Sclavone)

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (4 publicate)

avatar
cum numara Georgel voturile ? 19-03-2017
Cu Sapunaru, Neata si Barculescu in comisie, rezultatul este deja cunoscut, Ciubotaru presedinte. Nu inteleg de ce Toma le mai permite acestor sforari sa faca ce au mai facut, sa fraudeze alegerile interne. Cataline, trezeste-te !
avatar
Verisoru 18-03-2017
E adevarat ca Nicu Tanase de invidiat pentru ca are niste calitati si ca el nu gasesti . Daa a mers la toate partidele de pe esicheul politicii de dreapta. Deci e posibil ca toate aceste partide sa se unesca si sa formeze un singur partid zis PNL. Da, verisoara nu-i ca tine sa lingi dosul partidului comunist PSD . Si aici intervine invidia !!??
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-1
Report as inappropriate
avatar
verisoara 18-03-2017
Buuun Nicu Tanase - frichinoase. Dupa ce a trecut prin 4 partide, a lins sapte dosuri, acum vrea presedinte! Buun!
avatar
DD 18-03-2017
O sa ne umplem de,, doamne ajuta,, si cu astia ca sunt lupi tineri si inca nu au vile ! Cornele daca dai cod gresit te spun ca ai 4 apartamente !
total: 4 | afişare: 1 - 4

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail