Home | Opinii | Cum se nasc legendele

Cum se nasc legendele

Publicat de 1064 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Ionel Sclavone-Cum se nasc legendele Ionel Sclavone-Cum se nasc legendele

S-a petrecut în urmă cu vreo cincisprezece ani, undeva prin vara lui 2000 sau 2001. Într-o dimineață, cineva a sunat la redacția ziarului la care lucram și a anunțat că în noaptea precedentă, el și mai mulți vecini au fost martorii apariției unui OZN.

Cetățeanul locuia într-o comună de la limita cu județul Galați, Nănești, parcă. Pe scurt, la telefon, a povestit că în ziua respectivă plouase foarte tare iar apa distrusese panoul de alimentare cu energie electrică, lăsând comuna în beznă totală. Neavând ce face, fără televizor și radio, prea devreme ca să se culce, omul și-a luat nevasta și a ieșit la aer curat, în curte.

Nu era mai mult de 11.00 – 11.30. Vremea era frumoasă, ploaia se oprise, iar atmosfera îmbâcsită de peste zi se curățase și adia un vânticel răcoros. Au mai ieșit și alții, aflați în aceiași situație.

S-au încins la taclale când, deodată, fără nici un avertisment, raze de lumină au început să brăzdeze întunericul urcând și coborând pe cerul senin.

„A fost o navă extraterestră“, a venit concluzia prin telefon după care apelantul ne-a invitat să vorbim și cu ceilalți martori ai misteriosului fenomen.

Am purces să ne întâlnim cu localnicii. Mai mulți colegi din mass-media erau deja acolo consemnând și înregistrând mărturiile. Toți intervievații confirmau incidentul cu razele de lumină care coborau și urcau pe cer. Nici unul nu văzuse, însă, mașinăria care le producea.

Cel care ne sunase, un pensionar, învățător sau profesor, nu mai rețin, era genul de persoană care devora emisiunile și revistele de popularizare a științei, de dinainte de ’89, în care publiciști precum Alexandru Mironov povesteau despre viitorul în care pământenii vor coloniza planete îndepărtate și vor trăi în pace și prietenie cu civilizații din celelalte galaxii.

Era un om de bună credință credință și nu aveam motive să-l bănui că ar fi inventat doar ca să-și vadă numele în ziar. Cu siguranță el și vecinii săi fuseseră martori la ceva ce nu-și puteau explica. Drept care au presupus că era vorba de o navă spațială venită din afara planetei. 

 

După ce ne-am făcut treaba, am pornit spre Focșani. Înainte să ieșim din localitate, șoferul a oprit la un magazin să cumpere ceva. În fața intrării, la o masă, câțiva tineri beau suc și discutau.

I-am întrebat dacă au observat și ei fenomenul din noaptea precedentă și dacă sunt de acord cu teoria OZN-ului care a trecut peste comuna lor.

Au râs, după care ne-au explicat:

Ceea ce văzuseră consătenii lor erau, în realitate, laserele unei discoteci care tocmai fusese inagurată într-o localitate alăturată, din Galați, Liești. Un investitor Italian amenajase un club modern, cu muzică la modă, proiectoare, stroboscoape  etc.  În seara în care se presupunea că avusese loc întâlnirea de gradul III, patronul organizase petrecerea de inaugurare. Cum cerul era senin, după ploaie, efectele luminoase, spectaculoase, s-au observat de la o distanță mult mai mare.

Explicația era logică și avea sens așa că am consemnat-o în articolul pe care l-am publicat.

Alți colegi n-au făcut-o, preferând să aprofundeze latura misterioasă a subiectului. Au cerut opinia unor ufologi care s-au grăbit să confirme existența OZN-ului deși nu-l văzuseră și nici nu dețineau vreo altă dovadă a existenței sale. Verdictul lor a fost categoric deoarece, foarte convenabil, le confirma teoriile. Povestea s-a rostogolit și după câțiva ani a făcut subiectul unui documentar prezentat pe Discovery Chanel sau National Geographic.

În prezent, nimeni nu-și mai amintește de discoteca cu proiectoare laser, a italianului, de la Liești care, de altfel, e foarte posibil să fie falimentară. În schimb, despre OZN-ul care asurvolat Nănești-ul încă se mai vorbește și se mai publică articole.

Și-așa s-a născut legenda căci adevărul este mult prea banal.

 

                                                                                                                    Ionel Sclavone

 

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
Penelopa 23-12-2016
In sfarsit am aflat adevarul, pentru ca nici cei de la Discovery nu s-au sinchisit sa-l caute si au facut aproape o ora de documentar, fenomenal, despre adevarul cu fenomenul inexplicabil :) Si azi, inca, unii mai scriu prin presa despre acest fenomen, dar tot ca inexplicabil ! Ce ti-e si cu presa asta de "senzational" :) Felicitari pentru cele scrise .
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail