Stiri din redactie

Ziarul de Vrancea, pe podiumul presei locale din Romania

Silvia Vrînceanu Nichita
12 apr 2007 1776 vizualizări
Cotidianul nostru a fost apreciat la cel mai inalt nivel, fiind nominalizat la premiul "Dumitru Tinu" acordat de Clubul Roman de Presa u distinctia se acorda anual unei societati de presa locala pentru rezultatele deosebite inregistrate in anul precedent u Ziarul de Vrancea a fost apreciat pentru subiectele abordate, pentru cresterea de tiraj dar si pentru campaniile de presa promovate

Ziarul de Vrancea a fost nominalizat la editia 2007 a premiilor Clubului Roman de Presa pentru premiul "Dumitru Tinu", potrivit unul comunicat de presa dat publicitatii ieri. "Pentru Premiul «Dumitru Tinu» juriul a nominalizat, pentru rezultate deosebite pe parcursul anului 2006, urmatoarele societati de presa: Fundatia Cartea Calatoare pentru revista «Radar», Macromedia SRL pentru saptaminalul «Punctul», Media Sud Management SRL pentru cotidianul «Gazeta de Sud», Nord Est Distribution SRL pentru cotidianul «Ziarul de Vrancea»", se arata in comunicatul Clubului Roman de Presa, instanta suprema a presei din Romania. Alaturi de Ziarul de Vrancea, doar un alt cotidian a mai fost nominalizat, respectiv Gazeta de Sud din Oltenia. Valoarea Premiului "Dumitru Tinu", acordat unei societati locale de presa, este de 15.000 de lei, iar marele cistigator va fi anuntat luni, cind breasla jurnalistilor se va intilni la Gala Premiilor Clubului Roman de Presa pentru a-i rasplati pe cei mai buni dintre cei care, zilnic, informeaza si formeaza publicul din Romania. De precizat ca revista lunara "Radar" din Focsani, editata de o echipa formata in majoritate din nevazatori, obtine nominalizarea pentru al doilea an consecutiv. Tot ieri, Clubul Roman de Presa a anuntat si nominalizarile la celelalte 17 premii oferite anual jurnalistilor. Trebuie spus ca editia a VIII-a a Premiilor CRP a inregistrat 308 de dosare de inscriere, continind 618 materiale de presa, numar neatins pina acum in istoria concursului. Fata de editiile anterioare, la aceasta editie s- au depus pentru jurizare cele mai multe materiale, din partea celui mai mare numar de jurnalisti. La categoriile editorial si reportaj- ancheta -presa scrisa juriul nu a reusit sa delibereze datorita numarului mare de materiale bune si foarte bune inscrise in concurs, nominalizarile urmind sa fie anuntate in urmatoarele zile. Trebuie precizat ca in afara trofeelor, valoarea cumulata a premiilor care vor fi acordate ziaristilor si unei societati locale de presa in cadrul concursului din acest an depaseste 120.000 lei.


O distinctie care ne onoreaza


Nominalizarea Ziarului de Vrancea pentru premiul "Dumitru Tinu" arata inca odata ca vrincenii au parte zilnic de un ziar credibil, echidistant si ca agenda editoriala promovata de echipa noastra este apreciata de profesionistii media de la cel mai inalt nivel. Practic, premiile Clubului Roman de Presa sint un fel de "Oscaruri" acordate jurnalistilor. Distrinctia este cu atit mai importanta cu cit echipa Ziarului de Vrancea a sarbatorit pe 18 februarie 2007 un deceniu de excelenta jurnlistica pe piata media din Vrancea. Ziarul nostru s-a dezvoltat in permanenta in ultimii ani, in ciuda incercarilor repetate de desfiintare promovate in forta de puterea politica locala. Cu toate ca a trebuit sa facem fata multor neajunsuri, am reusit sa fim mereu in atentia cititorilor prin subiectele abordate. De altfel, in toti acesti ani, cititorii au fost singurii nostri aliati. Ca dovada ca in conditii de concurenta reala se poate face presa adevarata, Ziarul de Vrancea si-a recistigat pozitia de lider de piata dupa anul 2002, cind titlul Monitorul de Vrancea, cu tot cu cota sa de piata, ne-a fost confiscat de catre o societate agreata de sefii PSD Vrancea. Juriul premiului care poarta numele regretatului jurnalist Dumitru Tinu, prezidat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, presedintele Clubului Roman de Presa, a apreciat atit subiectele curajoase abordate de Ziarul de Vrancea, cresterea de tiraj, cit si campaniile pe care ziarul nostru le promoveaza in paginile sale. Fara indoiala, nominalizarea ne incununeaza imaginea de ziar curajos, cu cea mai valoroasa echipa redactionala din mass-media vrinceana. Dovada ca vrincenii ne acorda din ce in ce mai multa incredere stau si declaratiile de difuzare aferente semestrului II al anului 2006, furnizate de editorii membri ai Biroului Roman de Audit al Tirajelor, potrivit carora "Ziarul de Vrancea" este publicatia locala cu cele mai multe exemplare vindute din judet. Practic, inca de anul trecut, Ziarul de Vrancea a devansat net principalul sau concurent de pe piata media vrinceana, Monitorul de Vrancea, care se vede, iata, nevoit sa defileze cu femei goale pe coperta pentru a recistiga piata.


2006, un an important


Anul 2006 a fost unul foarte importat pentru Ziarul de Vrancea, un an in care am ne-am imbogatit oferta editoriala si ne-am implicat in mai multe campanii de presa si proiecte editoriale care se afla in derulare si la ora actuala. In plus, jurnalistii nostri au cistigat mai multe premii profesionale importante. Dupa problemele pe care le- am avut in perioada 2002-2004, timp in care exponentii fostei puteri politice au facut din noi o adevarata tinta, dupa schimbarea puterii politice a trebuit sa demonstram cititorilor inca odata ca sintem cu adevarat independenti si ca agenda noastra editoriala nu tine cont de culoarea politica a celor care se afla la guvernare. Am inaintat cu pasi mici, dar siguri, astfel incit la ora actuala Ziarul de Vrancea este cel mai bine vindut ziar din judet. Ziarul de Vrancea sustine constant mai multe proiecte in parteneriat cu societatea civila ce tin de responsabilizarea cetateanului, integrare europeana, transparenta institutionala si combaterea coruptiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.