Sport

Una calda, alta rece la final de tur

Ciprian Fânaru
4 dec 2010 661 vizualizări
CSM Focsani - Politehnica Galati 2 - 1 (2 - 0) si Rapid Suceava - FC Panciu 1 - 0 (0 - 0), ieri, in etapa a 15-a a Ligii a treia la fotbal

Echipa fanion a judetului a incheiat cu bine o prima jumatate cenusie de sezon, bifind un succes in ultima etapa a turului de campionat. Partida a inceput cu jumatate de ora intirziere, cauzata de durata procesului de indepartare a ghetii de pe suprafata de joc. Lucratorii Directiei de Dezvoltare si chiar unii dintre jucatorii CSM-ului au pus mina pe lopeti pentru a face terenul practicabil. Pe un teren destul de moale, dar care a rezistat, focsanenii au fost mai insistenti in debutul jocului, iar insistenta le-a fost rasplatita. Capitanul Bucataru a fost extrem de motivat, majoritatea fotbalistilor din trupa vrinceana au facut un meci bun, de remarcat fiind constanta si consistenta jocului lui Dumitriu si faptul ca, pe banca, rezerva de portar a fost Trifan, in virsta de 16 ani, debutant. Gazdele au deschis scorul in minutul 17, dupa o faza devenita sablon, corner executat de Mindrescu si lovitura de cap a lui Craciun, care s-a oprit in plasa portii Galatiului. Coman a trimis peste din lovitura libera de la 20 de metri in minutul 27, dar tot Focsaniul avea sa puncteze. In minutul 30, Predoiu, lansat pe culoar de Mindrescu, a majorat diferenta, executindu-l cu un sut pe jos pe Stoica pentru 2 "" 0. In minutul 37, acelasi Coman a dat replica, dar sutul sau din 10 metri a trecut razant pe linga bara din stinga a portii focsanene. Desi Bancila a mutat la pauza, nemultumit de aportul ofensivei al echipei sale, debutul actului secund i-a gasit pe elevii lui Pastia in atac, dar in minutul 52 Suvac nu a ajuns la o minge inselatoare care il depasise pe goalkeeper-ul oaspetilor. Vrincenii au pierdut apoi mijlocul terenului si au suferit la capitolul posesie. In minutul 65, Craciun putea semna dubla, dar lovitura sa de cap a fost parata uluitor de Stoica. Un minut mai tirziu, Mindrescu a expediat un sut pe jos de la marginea careului, retinut insa in doi timpi de portarul galatean. Ultimul sfert de ora a fost mai degraba anost, dar Neta a aruncat in aer finalul de meci, virful lui Poli reducind din diferenta in minutul 87. Defensiva focsaneana a fost prinsa pe picior gresit, Bors a iesit neinspirat, iar atacantul "studentilor" a inscris cu poarta goala: 2 "" 1. Galatenii au fortat egalarea in minutele de prelungire, trimitind inclusiv portarul in careu, dar Stoica nu e Palop si CSM termina anul cu o victorie si cu 13 puncte in clasament, locul 12 in ierarhia seriei. CSM Focsani a jucat cu: Bors - Ciornei (60 Sontu), Craciun, E. Stefan, Dumitriu "" Suvac (90 Negoita), Toma, Bucataru, Mindrescu "" Milea (85 Lida), Predoiu (80 Sapunaru). Poli Galati a replicat cu: Stoica "" Radu, Hristian, Pavel, Racovita - Coman, Grozea (55 Donose), Craciun, Munteanu "" Agbleta (46 Serian), Cristian (67 Neta).


FC Panciu merita mai mult dupa meciul de la Suceava


Pancenii au incasat o bataie la limita, nemeritata, intr-o partida a carei desfasurare a fost amenintata de nametii de pe stadionul "Areni". Echipamentul negru nu le-a mai purtat noroc de data aceasta elevilor lui Cioran si Bolocan, care au controlat insa prima repriza. Vrincenii i-au presat pe feroviari in propriul careu, dar nu si-au creat mari ocazii de a marca, in afara de sutul nou intratului Stoian din minutul 22, trecut putin pe linga bara portii feroviarilor si de balonul expediat de Dutu in minutul 45, scos in corner de Gavriloaia. Unicul gol al partidei a fost reusit de Spatar, in minutul 52, cu un sut din 16 metri. Sucevenii au controlat finalul de meci, dar formatia panceana a reclamat neacordarea unui penalty cu doua minute inainte de final, cind Breniuc a avut o intrare dura la Liutec. Pentru Rapid Suceava au jucat: Gavriloaia "" Spatar, Plamada, Tomescu, Golofca - Corban, Sava, Breniuc, Branza - Apetri, Oniu. FC Panciu a inceput cu: Lazar - Stanciu, Bozean, R. Stan, C. Mihai - Balaban, Bira, Dutu, Stoian "" I. Radu, Sascau. Dupa aceasta infringere, gruparea "dintre vii" a cazut pe locul 13, penultimul, pe care de altfel va si ierna. (Ciprian FANARU)


Rezultatele etapei:


Petrotub Roman "" Ceahlaul II 5 "" 0

CSM Pascani - FCM Onesti 1 "" 0

Rapid Suceava - FC Panciu 1 "" 0

CSM Focsani "" Politehnica Galati 2 "" 1

Luceafarul BT - SC Bacau simbata ora 13.00

FCM Bacau - Cetatea Tg. Neamt 5 "" 0



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.