Sport

Echipa de handbal a incheiat un an cu plusuri si minusuri

Ciprian Fânaru
28 dec 2009 617 vizualizări
CSM Focsani a terminat anul pe locul 4 in ierahia Diviziei A de handbal masculin, la 10 puncte de liderul CSU Galati

Precedat de turneul amical Cupa Vrancei, sezonul de toamna nu a fost unul tocmai reusit pentru CSM Focsani. Formatia de liga secunda nu a avut un parcurs foarte rau, dar asteptarile erau mai mari, tinind cont de traiectoria campionatelor trecute, cind formatia s-a batut cu sanse reale la primul loc in clasament. Cu meciul de la Iasi contind pentru ultima etapa din 2009 si-a coborit cortina si Divizia A de handbal masculin, care si-a avut in tur unul dintre cele mai disputate editii, imprimata si de rivalitatea existenta la virf. Acolo unde pentru fotoliul de lider s-au duelat echipele Universitatea Galati, Bucovina II Suceava si Politehnica Iasi, care au incheiat de altfel anul exact in aceasta ordine. Cit o priveste pe CSM Focsani, echipa abordase sezonul cu gindul la primele doua pozitii, care devenisera o obisnuinta in anii trecuti. Problemele financiare si-au pus si ele amprenta si au facut ca trupa vrinceana sa ierneze pe cel de-al patrulea loc al clasamentului. Bilantul complet inseamna 10 etape, in care au fost consemnate trei victorii, doua egaluri si cinci infringeri, parcurs oarecum sinusoidal si inconstant. Golaverajul vrincenilor este 260 "" 268. Daca pentru focsaneni o astfel de clasare poate echivala cu o dezamagire, surpriza actualei editii este fara indoiala echipa secunda a celor de la Universitatea Bucovina. Sucevenii au terminat anul pe doi, deasupra unei alte trupe cu pretentii, Poli Iasi. Desi este prematur pentru concluzii, liderul CSU Galati are atuurile de buget si de lot pentru a spera la accederea la barajul de promovare in prima liga, mai ales ca gruparea de la malul Dunarii nu si-a ascuns intentiile ambitioase.


Sincopele au umbrit reusitele


Dupa meciul lejer din runda inaugurala, 37 "" 24 cu LPS Piatra Neamt si dusul rece de la Galati, infringere cu 22 "" 19, adevaratul debut al focsanenilor a fost pe propriul teren si s-a terminat din fericire cu o victorie. Evolutiile bune ale lui Maftei si Closca au adus un succes la limita, 21 "" 20, contra HC Vaslui. A urmat apoi un recul neasteptat si un insucces la formatia a doua a Bucovinei Suceava, pentru ca apoi publicul sa impinga echipa catre o victorie mare acasa impotriva iesenilor de la Poli, 24 "" 22. Fieful propriu n""avea sa mai insemne un avantaj hotaritor, deoarece au urmat doua rezultate negative "acasa": egalul la 29 cu nemtenii de la LPS si inclinarea steagului in fata traditionalilor adversari galateni: 23 "" 26. Vasluienii si-au luat revansa in etapa a VIII-a, 23 "" 22, pentru ca runda urmatoare sa fie inregistrat un egal, de data aceasta mai valoros, 34 "" 34 cu U Bucovina II Suceava. Ultima partida din 2009 nu a fost una izbutita, superioritatea liniei de 9 metri a celor de la Poli Iasi convertindu-se intr-un scor final de 34 "" 25 in favoarea formatiei din Copou. Desi este greu de crezut ca ii pot deturna pe galateni din cursa pentru promovare, elevii pregatiti de Lucian Tucan vor arbitra probabil lupta pentru sefia seriei. Noul an are sanse sa inceapa bine, mai ales ca primul meci, programat la inceputul lui februarie, va fi contra unui oponent mai slab cotat, LPS Piatra Neamt. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.