Social

Conferinţa internaţională “Omul din spatele autismului”, la Focşani

Mihaela Beșleagă
20 sep 2011 1862 vizualizări
Evenimentul care se centrează pe terapia persoanelor cu autism va avea loc între 1-2 octombrie la Casa de Cultură u la conferinţă sînt aşteptaţi 300 de participanţi, printre care şi psihologi din Olanda

Oraşul Focşani va găzdui peste cîteva zile un eveniment de anvergură, cu o temă sensibilă: autismul, o afecţiune de care sînt atinşi tot mai mulţi copii şi tineri din societatea romanească. În perioada 1-2 octombrie va avea loc Conferinţa Internaţională “Omul din spatele Autismului”, care se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuţă”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din Romania (ANCAAR), Asociaţia “Speranţa Andradei” – Centrul de zi “Micul Prinţ” din Focşani, Centrul Roman de Intervenţie Socială şi Psihoterapeutică (CRISP) şi Compania Houston NPA. “Conferinţa are ca obiective informarea opiniei publice cu privire la tulburările din spectrul autist în cazul adolescenţilor şi adulţilor, găsirea de soluţii terapeutice viabile pentru acest grup de pacienţi şi un schimb real de experienţă între specialiştii romani care lucrează cu persoanele adulte cu autism şi specialişti din Olanda, care participă la invitaţia ANCAAR“, transmit organizatorii. În cadrul conferinţei vor avea loc prezentări în plen şi workshopuri tematice care vor include şi prezentarea metodelor de lucru cu cei afectaţi de autism. Printre cei 300 de participanţi aşteptaţi la eveniment vor susţine prezentări şi specialişti în domeniu, precum psihologi, psihopedagogi, sociologi şi medici din Olanda, dar şi din ţară, de la Bucureşti, Iaşi, Bacău, Tîrgu Mureş şi Focşani. În prima zi a conferinţei va avea loc lansarea cărţii “Eu sunt special”, de Peter Vermeulen, care prezintă pentru prima dată în Romania propria metodă de lucru pentru persoanele cu autism, aparţinători şi specialişti. De menţionat că ANCAAR a iniţiat un proiect prin care doreşte să construiască primul centru rezidenţial din Moldova pentru tinerii şi adulţii cu autism, în Soveja. În Vrancea există circa 100 de copii afectaţi de autism şi un centru regional care se ocupă de terapia acestora, Centrul de zi „Micul Prinţ”, coordonat de Asociaţia „Speranţa Andradei” din Focşani. Autismul este o tulburare de dezvoltare care afectează comunicarea, socializarea şi imaginaţia, are origine cerebrală şi în general este prezent de la naştere, pe toată durata vieţii. Conform ultimelor cercetări, 1 din 35 de copii este autist. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.