Social

Centrul Danut a invatat si celebrat voluntariatul

Ciprian Fânaru
3 mai 2010 895 vizualizări
Centrul de zi Danut din comuna Brosteni a fost cuprins cu trei activitati in Calendarul Saptaminii Nationale a Voluntariatului, proiect organizat la sfirsitul lunii aprilie de Centrul National de Voluntariat Pro Vobis

Pentru ca voluntarii Centrului sint din toate categoriile de virsta, prima activitate desfasurata a fost denumita "De esti tinar sau matur, poti fi un voluntar bun!", in cadrul careia a fost emisa concluzia ca "experienta profesionala si intelepciunea maturitatii au nevoie de exuberanta, curajul si ambitia tineretii pentru ca elanul darniciei de sine si al iubirii de oameni sa se infaptuiasca", dupa cum spune psihologul Elisaveta Norocea, coordonatorul centrului. La sfirsitul acestei activitati, voluntarii centrului au fost recompensati pentru activitatea lor de suflet cu diplome "Fii Un Star, Fii Voluntar!". Cea de-a doua activitate, "Vedete in devenire", a evidentiat componenta creativ-recreativa si cultural-artistica a serviciilor oferite de Centrul "Danut" prin intermediul voluntarilor, copiii sustinind un spectacol deosebit. Prin ultima activitate s-a dorit sa li se precizeze celor prezenti importanta campaniei de voluntariat in mediul rural pentru invatarea limbii engleze. "Cuvintele cheie ale acestei intilniri, solidaritate, daruire, empatie, respect , toleranta , initiativa, prietenie, lucru in echipa, au fost exprimate atit in discutii , cit si in fapte, avind in vedere ca de aproape patru ani, activitatea centrului de zi este exclusiv bazata pe voluntariat", ne-a precizat directorul Centrului, Elisaveta Norocea, care a coordonat activitatile alaturi de voluntarii Mimi Sbirciog si Delia Cojocariu. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.