Social

Case pentru navetisti si in Vrancea

Iulia Nicolaie
3 mar 2010 863 vizualizări
De locuintele construite prin ANL vor beneficia, printre altii, profesorii, medicii si politistii din mediul rural

Specialistii care lucreaza in comune in care nu domiciliaza ar putea beneficia de locuinte din partea statului. Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta din 23 februarie, implementarea programului "Renasterea satului romanesc - 10 case pentru specialisti". "Programul prevede construirea a cite 10 locuinte de serviciu in fiecare comuna din Romania, in mod exceptional numarul acestora putindu-se ridica la maximum 15, acolo unde sint inregistrate mai multe cereri in acest sens. Locuintele urmeaza a fi distribuite spre inchiriere specialistilor care profeseaza in comunitatea respectiva si care nu detin in proprietate o locuinta aflata in perimetrul comunei", se arata intr-o adresa trimisa de catre Institutia Prefectului spre Inspectoratul Scolar. Programul ii vizeaza, printre altii, pe medici, profesori, politisti si se deruleaza prin Agentia Nationala de Locuinte (ANL). In acest scop, la Prefectura se organizeaza in aceasta dimineata, incepind cu orele 9.00, o intilnire de lucru cu reprezentantii institutiilor deconcentrate, in cadrul careia vor fi prezentate principalele obiective ale programului, pentru a stabili un necesar de locuinte. "Din cite am inteles, locuintele vor avea doua camere si un teren de 500 de metri patrati si vor putea fi inchiriate cu sume modice. Acest proiect este benefic, deoarece va asigura o stabilitate a personalului didactic in invatamint si va contribui la o crestere a calitatii invatamintului in mediul rural", a declarat inspectorul scolar general, Iordache Bostan. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 55 minute, 54 secunde
Este un program corect care va lega pe oameni de locul unde isi desfasoara activitatea. Ce ne facem cu locuintele deja construite in anii anteriori lui 1989? Locuintele respective sunt ale citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.