Social

Dosarul de pruncucidere se judeca la Galati

Nicoleta Cristea
7 ian 2010 661 vizualizări
Procesul Luminitei Manea, condamnata in prima faza pentru pruncucidere, va continua si anul acesta, la Curtea de Apel Galati.

Dosarul a fost trimis la Galati in ultimile zile ale anului, dupa ce procurorii au declarat apel impotriva sentintei de condamnare a inculpatei, de 31 de ani, la o pedeapsa de 4 ani de inchisoare. Femeia a fost judecata in libertate, pentru ca, desi fapta este considerata a fi una grava, la expertiza s-a constatat ca a suprimat viata fetitei abia nascute, determinata fiind de o stare psihofiziologica pricinuita de nastere. Fapta pentru care femeia este inca judecata s-a petrecut in primavara anului trecut, la domiciliul acesteia din Bolotesti. Luminita Manea a sustinut pe tot parcursul anchetei ca nu a stiut ca este insarcinata, iar nasterea a luat-o prin surprindere, dar nu isi explica de ce si-a strangulat micuta. Dupa ce i-a suprimat viata, femeia a infasurat trupul fetitei in mai multe haine, si l-a ascuns in casa. Un alt caz similar, cel al Elvirei Paun, condamnata la 5 ani de inchisoare, este judecat la rindul lui in apel la Galati. Desi fapta este asemanatoare cu cea descrisa mai sus, Elvira Paun, de 37 de ani, a fost judecata pentru omor, deoarece rezultatele expertizei au fost ca femeia a avut discernamint cind si-a aruncat copilul abia nascut in haznaua de linga casa sa din Gagesti. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.