Social

Inghesuiala pensionarilor pentru bilete, inutila in acest an

Daniel Garleanu
7 ian 2010 1145 vizualizări
Inscrierile pentru obtinerea biletelor de tratament pentru 2010 incep din 18 ianuarie u u pensionarii vor fi departajati prin punctaj in cursa pentru obtinerea biletelor

Casa Judeteana de Pensii (CJP) a tinut ieri prima conferinta de presa dupa aproape doi ani. Directorul coordonator Adrian Juravle a hotarit ca este cazul sa faca cunoscute criteriile specifice de acordare a biletelor de tratament balnear. Noutatea este ca pensionarilor nu le vor mai fi distribuite biletele in functie de numarul de inregistrare, astfel ca ingramadeala in ziua deschiderii inscrierilor este inutila in acest an. Cu toate ca noile criterii ii departajeaza pe pensionari printr-un sistem informatic si fiecare beneficiar primeste un punctaj, directorul coordonator al CJP a declarat ca va lua toate masurile necesare pentru a reduce timpul petrecut la ghiseu. "Transmitem pensionarilor ca nu mai are rost sa vina si sa se inghesuie. Noi vom fi pregatiti pentru un aflux mai mare de cereri in primele zile. Vom amenaja la parter un birou cu cinci calculatoare si cinci persoane care vor primi dosarele de la pensionari", a declarat Adrian Juravle. In anul 2008, in decembrie, cind s-a dat startul la inscrierea pentru bilete de tratament, in prima zi au fost inregistrate nu mai putin de 1.385 de persoane. Anul acesta inscrierile vor porni in data de 18 ianuarie, insa cei care vor bilete pentru perioada de dupa jumatatea anului nu trebuie sa se grabeasca, ei fiind obligati sa depuna actele cu cel putin 40 de zile inainte de data la care vor sa plece in concediu.

Criteriile dupa care se va face departajarea tin de cuantumul pensiei (de la 0 pina la 6 puncte), categoria de pensie a beneficiarului (de la 0 la 8 puncte) si de frecventa de obtinere a biletelor din anii anteriori (de la 0 la 10 puncte). Pentru asigurati, punctajul de acordare a biletelor este in functie de nivelul venitului brut lunar, dar si frecventa cu care au beneficiat de bilete in ultimii doi ani. In plus pentru beneficiarii de drepturi in baza unor legi speciale se ia in considerare si cuantumul total al drepturilor de pensie ^ indemnizatie ^ prestatia de care beneficiaza, iar pentru persoanele cu handicap se aleg beneficiarii si in functie de gradul de handicap. "In cazul cererilor cu punctaj egal, are prioritate beneficiarul care realizeaza un numar mai mare de puncte la criteriul de frecventa a biletelor obtinute in ultimii doi ani. Daca se mentine egalitatea, se aplica departajarea in functie de categoria de pensie a beneficiarului, iar daca iarasi se mentine egalitatea, departajarea se face in favoarea persoanei cu pensia/salariul/venitul brut mai mici", se arata in decizia 136 din 23 decembrie 2009 a Casei Nationale de Pensii. Lista cererilor aprobate va fi afisata periodic la sediul Casei Judetene de Pensii, dar si pe site-ul institutiei. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 1 ora, 42 minute, 23 secunde
daca frecventa biletelor obtinute in ultimii ani e mica , ce fel de punctaj obtin ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.