Social

Atentie la banii falsi, cind faceti cumparaturile de Craciun!

Dan Chiriac
22 dec 2009 1718 vizualizări
Cind mergeti la piata priviti cu atentie bancnotele pe care le primiti ca rest, va sfatuiesc politistii

Cum in perioada sarbatorilor de iarna este posibil ca unele persoane sa incerce sa plaseze bancnote false, dat fiind afluxul mare de cumparatori, politistii va recomanda sa fiti atenti la cei care incearca, in graba, in zonele aglomerate, sa perfecteze cu dumneavoastra un schimb valutar sau o vinzare. Ulterior puteti descoperi ca banii primiti la schimb sau ca rest nu contin toate elementele de siguranta. "Cind mergeti la cumparaturi priviti cu atentie bancnotele pe care le primiti ca rest. Nu va hazardati in a face schimburi valutare la coltul strazii sau in locuri aglomerate. Nu apelati la binevoitori care incearca sa va convinga despre cursul valutar practicat in zona unei case de schimb valutar. Verificati cu rabdare bancnotele pe care le primiti si daca aveti dubii in privinta unora dintre acestea, verificati-le la cea mai apropiata casa de schimb valutar. Verificati ca bancnotele sa nu aiba inscrise doua serii diferite. Daca aveti suspiciunea ca detineti o bancnota falsa nu incercati sa o plasati mai departe. Nu incercati sa faceti farse cu falsuri produse la imprimante performante. Nu veti avea nicio scuza daca victima reclama in drept ca a fost inselata. Retineti semnalmentele, accentul, dialectul, precum si mijlocul de transport cu care se deplaseaza persoana care v-a plasat bancnote false, numar de inmatriculare, culoarea masinii, marca", va sfatuiesc oamenii legii. In ultimul an, in Vrancea, au fost putine cazuri de bancnote false de 50 de euro sau 100 de lei care au ajuns la casele de schimb valutar sau la ghiseele bancilor. Toate au fost insa cazuri izolate, cele mai multe fiind bancnote primite din strainatate, din Italia sau Spania. "La nivelul judetului nostru nu se inregistreaza un fenomen al plasarilor de moneda. Totusi, in cursul anului 2009, politistii vrinceni au inregistrat citeva cazuri de identificare in circuitul monetar de bancnote false din cupiura 100 lei, dar si de 50 euro, care proveneau din Italia si Spania", spune subinspectorul Catalina Olteanu, ofiterul de presa al Politiei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.