Social

Detinutul care a fugit de la lucru, judecat pentru evadare

Nicoleta Cristea
17 aug 2009 969 vizualizări
Ultima tentativa de acest gen a fost pedepsita de instanta cu 4 ani de inchisoare

Ionel Lupu, detinutul care a fugit pe cind se afla la munca in zona Ocolului Silvic Dumbravita, a fost trimis in judecata pentru evadare. La numai o luna de la comiterea faptei, procurorii au inaintat rechizitoriul Tribunalului Vrancea, primul termen in dosar fiind stabilit la sfirsitul acestei luni. Pe citativ sint si cinci martori, care vor da amanunte despre cele intimplate. Lupu era condamnat definitiv si nu a creat probleme in penitenciar pina in acel moment, motiv pentru care beneficia si de un regim de detentie mai lejer. Se pare inca ca anumite probleme familiale l-au determinat sa recurga la un gest care a atras dupa sine mai multe pedepse. Astfel, el a fost condamnat la 10 zile de carcera, iar acum va fi judecat pentru evadare. Lupu si-a recunoscut fapta in fata comisiei intrunite la penitenciar, precizind ca avea niste suparari legate de fratele sau, privitor la o garsoniera care, din cauza datoriilor, a fost scoasa la vinzare. Ultima evadare din Penitenciarul Focsani a fost in toamna anului 2003, cind un detinut care executa pedeapsa in regim deschis a disparut de la GAZ. Penitenciarul insa a descoperit la timp si o tentativa de evadare, care a stirnit ceva valuri la momentul respectiv. Desi initial s-a facut vorbire de sase detinuti care ar fi participat la fapta din 2007 "" 2008, in instanta au ajuns doar Marius Frincu si Mihai Ianuscovschi. Cei doi executau pedepse pentru omor, iar tentativa de evadare, le-a mai adus inca patru ani. Pe 4 ianuarie 2008, in camera de detentie in care se flau si cei doi, gardienii au descoperit un tunel de 8,5 metri lungime si 1,50 metri adincime sapat pe sub WC. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.