Social

Cornelia Draguna trece in subordinea Consiliului Judetean

Raluca Manolache
12 feb 2009 2374 vizualizări
Totodata, in urma descentralizarii, Inspectia Sanitara de Stat a devenit Directia de Control si Sanatate Publica

Ministrul Sanatatii Publice, dr. Ion Bazac, a semnat ieri ordinul privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare si organigrama Directiilor de Sanatate Publica. In noua formula se redefinesc responsabilitatile fiecarui departament, serviciu, birou si compartiment, deoarece la sfirsitul acestui an, DSP-urile ar urma sa fie transferate catre consiliile judetene, cu o serie de competente in ceea ce priveste managementul asistentei medicale. "Am regindit Directiile de Sanatate, astfel incit acestea sa fie structuri complet noi, cu atribuții adaptate la cerintele actuale. în felul acesta, am pregatit deja premisele descentralizarii, pe care am de gind sa o realizez pina la sfirsitul acestui an. în noua structura, DSP va fi transferata consiliilor judetene", a declarat ministrul Ion Bazac. DSP Vrancea va avea in continuare responsabilitati in ceea ce priveste prevenirea, supravegherea si controlul bolilor transmisibile si netransmisibile, promovarea sanatatii si educatiei pentru sanatate, dar va da socoteala si in fata Consiliului Judetean, care va asigura finantarea, cel putin in parte. Dr. Cornelia Draguna, directorul DSP Vrancea, spune ca cea mai mare modificare consta in faptul ca Inspectia Sanitara de Stat a devenit Directie de Control si Sanatate Publica, iar inspectorul sanitar sef este acum director executiv adjunct de control. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.