Social

Ghidul (ne)reclamagiului la OJPC Vrancea

Nicoleta Cristea
29 ian 2009 1112 vizualizări
Consumatorii rurali se razbuna pe patronii care nu le mai dau marfa pe datorie din cauza crizei

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului se pling ca tot mai multi vrinceni asalteaza institutia cu reclamatii anonime sau "dotate" cu date false de identificare. Pentru a preveni afluxul de hirtii pe care nu le baga in seama, conform reglementarilor in vigoare, inspectorul sef adjunct Dumitru Dila a dat publicitatii un ghid, care, urmat pas cu pas, ar putea rezolva problema. Reprezentantii oficiului explica ce este o reclamatie sau sesizare, cine poate depune o astfel de plingere, dar si cum se depune. Aceste notiuni sint explicate "la singe", OJPC avind grija sa precizeze si articolul de lege care face referire la fiecare explicatie in parte. "Atentie!!! "Petitiile anonime sau cele in care nu sint trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza", conform art. 7 din O.G. nr. 27/2002. Totodata divergentele intre operatorii economici si consumatori nu intra in sfera de competenta a Autoritatii Nationala pentru Protectia Consumatorilor", le explica anonimilor seful OJPC Vrancea, Dumitru Dila. "Cei neavizati si pusi pe reclamatii false sint in primul rind cei din mediul rural, spun inspectorii, "unde oamenii motiveaza diferite aspecte pentru care nu isi declina identitatea printre care si faptul ca sint rude, vecini, ca au copii mici si le fac rau, dar nu ne spun si unul dintre motivele reale pentru care reclama - ca au datorii neplatite pentru produse cumparate fara a da bani si sint trecuti pe caiet cu plata la un anumit termen pe care nu-l respecta, fapt in urma caruia nu mai sint serviti si atunci recurg la reclamatii", se expune in nota de presa a Protectiei Consumatorilor. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.