Social

Slobozia Bradului pole-position la scincete de copii

Daniel Garleanu
28 ian 2009 1029 vizualizări
Localitatea cu natalitatea cea mai ridicata din judet este de departe Slobozia Bradului, asta si pentru faptul ca aici populatia este in majoritate de etnie rroma si religie penticostala.

Anul trecut, aici s-au nascut nu mai putin de 265 de copii, in conditiile in care 200 de femei rrome au fost convinse sa foloseasca anticonceptionale pentru a preveni sarcinile nedorite. Ginecologii au supranumit localitatea "fabrica de copii a judetului" in contextul in care femeile cer o sala de nasteri in comuna. Cea mai tinara mamica de aici a avut doar 12 ani. Aici traiesc peste 3.700 de cetateni rromi, in fapt cea mai mare comunitate rurala de rromi din Vrancea si a doua ca marime din Romania, potrivit recensamintului din 2002. Potrivit Directiei de Sanatate Publica, natalitatea este de 34 "°, comparativ cu cea a unei localitati obisnuite care nu sare de 4 "°. Practic, cele 2.075 de femei aduc pe lume in fiecare an peste 200 de copii. La polul opus se gaseste comuna Boghesti unde numai un micut a vazut lumina zilei in anul 2008. Localitatea are in total 15 copii, iar restul populatiei este reprezentata de batrini. In Focsani, pe parcursul anului care tocmai a trecut, s-au inregistrat 1.000 de nasteri, dupa cum se arata in statisticile Directiei de Sanatate Publica. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 7 ore, 8 minute, 36 secunde
Da cu educatia cum se sta pe la Slobozia Bradului? Ca` la facut copii,se pricepe mai tot prostu.
, acum 739400 zile, 7 ore, 8 minute, 36 secunde
De sus sistemul e prost conceput. Fetele iau alocatia si indemnizatie de cresterea copilului. Ganditi-va ce viitori monstrii se nasc acolo din mame de 11-12 ani, fara nicio educatie, pur si simplu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.