Social

Condamnati la intuneric si electorcutare de Electrica

Ana-Maria Cantia
18 ian 2008 1184 vizualizări
Sase familii din satul Scurta, comuna Paunesti, traiesc fara lumina de o saptamina u mai multe fire de tensiune s-au rupt sub greutatea chiciurei si au cazut pe gardurile oamenilor u reprezentantii Electrica sustin ca, ieri, in jurul orei 17.00, locuitorii au fost reconectati la retea

De vinerea trecuta, sase familii din comuna Paunesti traiesc in bezna fara ca cineva de la sucursala Electrica sa le explice de ce nu pot repara si avariile de pe ulita lor. La poarta Vasilicai Amiazazi se putea vedea si ieri dupa amiaza cablul de tensiune cazut. "De vineri nu avem lumina, de fiecare data cind sunam, ne inchid telefonul in nas. Stam ca niste sobolani! Nu e posibil, eu am copii mici, iar acest fir cazut e foarte periculos pentru ca are inca tensiune", ne-a spus indignata Vasilica Amiazazi, din Paunesti. Zilnic, oamenii stau la poarta in asteptarea echipelor de la Electrica, poate, poate, se gindesc sa ajunga si pe strada lor. In cele din urma, disperati, satenii au sunat la Ziarul de Vrancea. La poarta i-am gasit si noi ieri dupa amiaza pe Mihai Amiazazi, Valentin Amiazazi, Costica Zaharia, Vasile Aneculei, Florin Dumitriu si Petrica Postelnicu. Cu totii erau in strada, dupa ce s-a raspindit zvonul ca o masina a celor de la Electrica vine in sat. De data aceasta, oamenii erau hotariti sa nu-i mai lase sa plece fara sa repare avaria. Ba chiar erau hotariti sa blocheze drumul electricienilor. Oamenii sint cu atit mai nemultumiti cu cit au citit in presa declaratiile sefilor sucursalei Electrica Focsani, potrivit carora in judet nu ar mai fi probleme cu alimentarea cu energie electirca. "Noi nu avem lumina de vineri si ei se lauda ca nu au probleme. S-a rupt un fir de pe stilp, au venit si l-au taiat, dar nu s-au mai intors sa si repare. Le-am dat, cred, in jur de 100 de telefoane, nu au nici un interes. Au fost vecini care s-au dus la sediul lor si tot degeaba. Ce mai... nu vor sa-si faca meseria. Firul e sub tensiune si pot avea loc accidente", ne-a declarat Florin Dumitriu din satul Scurta. "De luni tot sunam, dar nimic, ne raspund mereu la fel, ba ca echipa e pe teren si nu au oameni, ba ca vor trimite imediat o masina, nici ei nu mai stiu cum sa scape de noi. Acum nici macar nu mai vorbesc, ridica receptorul si atit", ne-a povestit si localnicul Petrica Postelnicu. Dupa multe insistente, reporterul nostru a reusit sa obtina si un punct de vedere si a celor de la Electrica Adjud. "In aceasta perioada am avut foarte multe interventii, au ramas la urma pentru ca au fost in alte sate avarii mai grave. Astazi (ieri "" n.r.) masina a plecat la Paunesti pentru remedierea avariilor si reconectarea abonatilor", ne-a declarat Vasile Samson, portarul de la filiala Electrica Adjud. Si reprezentantii Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice Focsani ne-au confirmat in cursul serii de ieri ca, in jurul orei 17.00, locuitorii din Scurta au fost reconectati la reteaua de energie electrica. De cind a inceput vremea rea, in toata comuna Paunesti au fost socuri de curent si intreruperi de ore intregi, sau cel putin asa au motivat angajatii sucursalei Electrica in declaratiile lor oficiale. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.