Social

2 VIDEO - DAR CU DAR SE FACE RAI

Janine VADISLAV
23 mar 2017 4947 vizualizări
Vi-l amintiţi pe Ionel Sitaru, din comuna Urecheşti, bărbatul de 43 de ani. care-şi pierduse orice speranţă că va trăi vreodată mai bine? N-a avut parte de multă bucurie în viaţa lui şi, dacă nu ar fi fost părinţii, care i s-au devotat cu totul, dacă nu ar fi avut-o pe sora lui, care vrea să-l vadă cu zâmbetul pe buze, ar fi fost demult pierdut, după cum singur spune. Devotamentul familiei i-a salvat viaţa, dar lipsurile de tot felul i-a împiedicat pe cei apropiaţi lui să-i îndulcească tristeţea necazurilor pricinuite de boală... Când sora lui şi-a pierdut orice speranţă, Ionel a îndrăznit să creadă în steaua lui şi visul i s-a împlinit. Un om cu suflet mare i-a trimis un căruţ, electric nou nouţ, de care este foarte mândru.

 

Ionel Sitaru zâmbeşte pentru prima oară şi nu-i vine creadăoamenii, care  au auzit de necazul lui, i-au  sărit în ajutor. El spunea plâns de emoţie şi de bucurie, mai mult, îi simte aproape de sufletul lui pe cei care i-au trimis un cuvânt de încurajare, ajutându-lmeargă mai departe. Visul a devenit realitate,  a primit căruţul electric mult dorit cu ajutorul căruia va putea ieşi în sat, la biserică, la magazin după pâine, fără teama că s-ar putea răsturna în mijlocul drumului, aşa cum i s-a întâmplat de nenumărate ori.  Minunea s-a petrecut  după ce cazul său a fost mediatizat intens prin intermediul Ziarului de Vrancea  şi a postului de televiziune Prima TV. Un om cu suflet mare, din judeţul Mehedinţi, i-a comandat un căruţ  performant, în Germania,  special pentru problemele sale de handicap. În scurt timp, căruţul  a ajuns la  Ionel Sitaru, acasă.  A trăit emoţii de nedescris. Când a aflat vine căruţul, a stat la poartă,nu piardă momentul.

 

„Ce faceţi? 

-  Aştept căruţul.

„Trebuie să vină, v-au anunţat?”

-  Da. 

„Aveţi emoţii?”

- Cum să nu! 

„Unde o să faceţi prima plimbare?”

- În centru, la Urecheşti, ne-a spus  Ionel Sitaru

 

Şi căruţul a sosit.

 

- Un domn, care a vrutfacă un bine, a venit la noi la magazin, a plătit, iar noi am venit Şi i l-am adus. Este un fotoliu electric performant, poateajungă la o viteză de  10km/h maxim, are o autonomie  de 30 km. distanţă, are faruri, semnalizare. Chiar e de ultima generaţie, a fost fabricat pe comandă acum o săptămână în Germania, este mână de lucru nemţească, calitate germană, ne-a spus Viorel Micu, reprezentantul firmei.

 

Ionel a ţinut să-i mulţumească  binefăcătorului care  a fost impresionat  de viaţa lui chinuită.

 

- Mi-a schimbat viaţa, nu mai am cuvinte să-i mulţumesc domnului Costescu, din Mehedinţi. Sănătate de-acuma, nu-mi mai doresc nimic... Multă sănătate şi fericire îi doresc domnului Costescu şi viaţa cât de lungă şi multă bucurie şi bani mulţi să-i dea Domnul. Mi-a făcut o bucurie...   

 

Emoţionată şi fericită este şi sora lui, care îl îngrijeşte de ani buni, mai ales după decesul părinţilor.  Nicoleta spune fratele ei este acum un alt om, râde, vorbeşte şi repetă tot  timpul, că de-acum va avea  o viaţă liniştită.

Impresionaţi de situaţia şi de boala lui, care l-a condamnat la o viaţă trăită în căruţ,  oameni din diferite zone ale ţării au trimis bani cu ajutorul cărora Nicoleta  a demarat lucrări care îi vor îmbunătăţi  fratelui ei  condiţiile de trai.

 

-  Din banii primiţi am cumpărat piatra, am turnat şapa, am cumpărat faianţa,gresie rezistentă la trafic intens, pentru a intra cu căruţul. Voi cumpăra şi câteva piese de mobilă, la mâna a doua. O să punem o chiuvetă şi, dacă Domnul e cu noi, să facem o baie cu duş şi wc. Mulţumim din inimă, să le dea Dumnezeu  tot binele din lume, sănătate, tuturor  celor care s-au gândit la fratele meu. Paşte fericit, sărbători fericite şi să le facă Dumnezeu bucurii înzecite, ne -a spus Nicoleta  Sitaru, cu lacrimi de bucurie în ochi.

Dacă doriţi sprijiniţi in continuare demersul ei, să daţi o mână de ajutor, puteţi suna la  tel.  0766/ 371. 416.       

 

Citiţi  şi :ÎN CĂRUŢUL CU ROTILE DE LA 6 ANI...

    Urmăriţi  mai jos un montaj VIDEO cu  Ionel Sitaru din perioada cand se folosea de vechiul său căruţ cu  rotile 

 

 

 

     

 


Un alt caz, impresionant publicat  în Ziarul de Vrancea  este cel al lui Vasile Dogaru, din Ciuşlea.

A crescut 14 copii dintre care acasă îi  mai are pe  ultimii 5 copii minori, doi la  grădiniţă şi trei la şcoală.  Părăsit, rând pe rând de neveste, şi-a dus singur crucea mai departe, sacrificându-se pentru a asigura creşterea copiilor. A muncit cu ziua, a avut grija de casă, a îngrijit şi hrănit copiii aşa cum a putut, dar nu i-a dat de lângă el. Lipsurile de tot felul  i-au dat de furcă tot timpul, dar tatăl, care-şi iubeşte copiii ca pe ochii din cap, nu s-a gândit o clipă măcar se dea bătut.  A făcut  ca  totulmeargă mai departe. Cea mai mare dorinţă a sa este să  facă din aceşti copii oameni cinstiţi, muncitori,  care la rândul lorfie buni părinţi, când le-o veni sorocul. Credinţa lui şi devotamentul  au fost răsplătite de  ajutorul  pe care l-a primit  la momentul potrivit. N-a dorit nimic pentru sine,  doar o maşină de spălat, după ce ani de-a rândul a spălat la mână, în fiecare zi.  Asupra cazului s-a aplecat  Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. 

 

„Cu spijinul Arhiepiscopiei Buzaului şi Vrancei şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, am venit  în mijlocul familiei Dogaru pentru a  le face o bucurie şi de a le înmâna  darurile Înaltpreasfinţiei Sale. Ne bucurăm că am reuşit să-i cunoaştem  şi rămânem aproape de ei. Ca şi până acum, parohia din Ciuşlea se va ocupa de ei  să le instaleze ceea ce le-am adus  azi şi să le facă apa curentă in casă. Impresia este una  bună  şi minunată văzând  o familie cu atâţia copii sănătoşi şi voinici. Aş vrea să-i îndemn pe toţi creştinii  ca în postul acesta  să-şi aducă aminte de cei aflaţi în nevoie şi să fie alături de ei şi să nu uite să facă fapte bune.”, ne-a spus preot Ionuţ - Cristian Vuţă, consilier social Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

 

Bucuros de darul primit  de familia Dogaru a fost şi preotul paroh din satul Ciuşlea, care-l are ucenic la biserică pe Eduard Dogaru, elev eminent  la Şcoala Gimnazială din localitate.        

 

„O parte din copii îi am ucenici la biserică. Eu i-am cercetat săptămânal şi i-am ajutat  cu ce s-a putut, material şi spiritual. Am sădit în sufletul celor mici  dragostea faţă de aproapele, de Domnul  şi sperăm ca această „sămânţă” s-o aibă şi când vor fi mari. Iată că sunt ajutaţi  şi  acest ajutor se datorează bunului Dumnezeu şi Maicii Domnului, cărora cei mici  se roagă permanent”, ne-a spus, vădit emoţionat, preotul Marin Radu, din  parohia Ciuşlea.

 

Vasile Dogaru, tatăl copiilor, a rămas fără grai, din cauza emoţiilor.

 

„Nu m-am aşteptat, m-a scos din toate problemele cu spălatul... Nu am cuvinte.... Sunt fericit!  Mulţumesc din inimă pentru ajutorul primit. ”

 

Eduard, băiatul de 13 ani, care îşi doreşte nespus de multdevină preot, ne-a spus,

 

„Noi ne iubim şi ne ajutăm între noi,  avem grijă unii de alţii, învăţăm bine. Îl mulţumim pe tata cu rezultatele  bune pe care le obţinem la şcoală. Mă bucur că avem acum maşina de spălat, hidrofor, mulţumim din suflet  pentru tot.”

Dacă doriţi să-i mai ajutaţi, cu orice,  puteţi suna la tel: 0767/ 777. 110

Citiţi  şi : VIAŢA BATE FILMUL

La rândul nostru, cei care v-am făcut cunoscute aceste tulburătoare cazuri, mulţumim pentru tot ce aţi făcut, pentru gândurile dumneavoastră bune, pentru grija faţă de aproapele, semnomenia nu a dispărut, nu va dispărea vreodată. Rămâneţi aproape.

( Janine VADISLAV )

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Tot eu, acum 2076 zile, 16 ore, 44 minute
Sava fie rusine ca nu dati decit ce va convine asta inseamna ca va ti dar cu ciuma rosie
Un psrvenit, acum 2076 zile, 19 ore, 28 minute, 38 secunde
Domnilor din aceasta comuna eu va spun una si nu o sa le mai repet in aceasta comuna nu s a facut nimic si nu o sa se faca datorită acestui CJ vrancea nu se vede pe fata ca primaria focsani se citeste integral
, acum 2077 zile, 2 minute, 22 secunde
SA SE REPERE DRUMUL SA POATA MERGE CU CARUTUL.....
rutina, acum 2077 zile, 10 minute, 3 secunde
Un articol foarte frumos! Un gest minunat in postul Pastelui, o fapta buna si multa bucurie. Felicitari celor ce au scris acest articol! Felicitari! si celor ce au adus bucurie celui pe care, uneori citeste integral
Stroe vasilica, acum 2077 zile, 1 ora, 10 minute, 22 secunde
......METROPOLA URECHESTI!!!cum zice cumatru...mandru de HARTOPOAIA LUI!!!!!
Stroe vasilica, acum 2077 zile, 1 ora, 12 minute, 11 secunde
?????????AU ASFALTAT PORCARIA,MIZERIA,AFRICANA SOSEA????DRUM DE CARUTE A LA VASLUI,asa zisa sosea de mijloc care traverseaza comuna,satul urechesti????O MIZERIE DE DRUM IN HARTOAPE LUATA LA DRUMURI citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.