Politică

USR și PNL trag împreună să-l dea jos pe Oprișan. Negocierile s-au finalizat doar la județ

Ionel Sclavone
7 aug 2020 5713 vizualizări

USR și PNL s-au înțeles ca să susțină un candidat comun la Consiliul Județean Vrancea împotriva lui Marian Oprișan. Informația a fost confirmată de surse politice apropiate ambelor partide, conform cărora înțelegerea nu acoperă, cel puțin deocamdată și candidatura la Primăria Focșani.

Reprezentanții USR au acceptat ca senatorul Cătălin Toma să fie cel care se va confrunta cu Marian Oprișan, chiar dacă acesta nu corespunde principiilor agreate, în primele zile de negociere de ambele partide.

Cătălin Toma este fost membru în PSD și a ocupat și o funcție de conducere, la nivelul organizației de Tineret social-democrate în Vrancea la un moment dat.

Or, la prima întâlnire, reprezentanții celor două formațiuni, între care și Cătălin Toma, au semnat un protocol conform căruia, cei care au făcut parte din PSD și au ocupat funcții de conducere în acest partid, nu vor avea dreptul să candideze.

De altfel, acesta a și fost unul dintre motivele pentru care negocierile au durat atât de mult. Liberalii au refuzat să renunțe la candidatura lui Cătălin Toma și au insistat, potrivit surselor noastre, ca USR să treacă peste această condiție.

„Decizia a fost a lor. Deși au acceptat să nu punem candidați traseiști sau oameni compromiși în înțelegeri cu PSD, n-au vrut cu nici un chip să renunțe la Cătălin Toma. În cele din urmă, am zis să dăm dovadă de maturitate și să-l acceptăm. Ni se pare mai important, nouă ca partid, să le oferim vrâncenilor o șansă să aleagă pe altcineva în locul lui Oprișan. Dacă Toma va pierde și de data aceasta, nu vor putea spune că este vina noastră. Va fi responsabilitatea lor pentru că ar fi putut desemna un alt candidat mai bun”, au declarat surse din USR.

Potrivit surselor citate negocierile pentru Primăria Focșani, s-ar fi blocat, cel puțin deocamdată, deoarece liberalii ar fi dorit ca și aici tot cei din USR să cedeze în favoarea lui deputatului Ion Ștefan.

Anunțul oficial cu privire la alianță va fi făcut în cadrul unei conferințe de presă programată vineri 7 august 2020, undeva la ieșirea din oraș, spre Mândrești.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.