Politică

USR nu-și dorește numele asociat cu răfuielile interne din PNL

Ionel Sclavone
17 iul 2017 1524 vizualizări

Cosmin Timofte, președintele USR Vrancea le solicită liberalilor să nu amestece numele partidului pe care îl reprezintă în disputele lor interne.

Într-un comunicat de presă, Timofte face referire la o declarație publică a fostului șef de campanie Cristian Bălosu, exclus din PNL, potrivit căreia, deputatul liberal Ion Ștefan i-ar fi recomandat să se înscrie în USR și să colaboreze din această postură.

„USR Vrancea își exprimă indignarea față de menționarea numelui USR în cadrul unor astfel de discuții și dezaprobă modul în care partidele tradiționale (în cazul de față PNL) continuă să practice o politică bazată pe interese de grup și strategii duplicitare“, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit documentului citat, USR propune un alt mod de a face politică și exclude orice tip de „colaborări“ familiare partidelor vechi care urmăresc doar satisfacerea unor interese de grup:

„Presupunând ca cele afirmate de domnul Bălosu sunt adevărate, USR Vrancea le amintește simpatizanților și celor aproape 7.000 de vrânceni care au avut încredere în această nouă formațiune politică la alegerile din decembrie, că valorile și principiile care o ghidează sunt de neclintit: promovarea integrității, a meritocrației, a competenței și a coeziunii sociale, precum și transparența decizională, sunt obiective care nu pot reprezenta mijloace de negociere cu alte partide politice vechi“.

Într-o declarație publică, dată la scurtă vreme după excluderea sa din PNL, Cristian Bălosu a afirmat că deputatul Ion Ștefan i-ar fi propus să se înscrie în USR: „Ca să înțelegeți despre ce fel de oameni vorbim, acum câteva zile Ștefan Ion, artizanul excluderii mele, îmi sugera să plec la USR şi să «colaborăm» de acolo confirmând astfel faptul că decizia excluderii mele era deja luată. Eu astfel de mizerii nu fac!“


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.