Politică

Tăcerea asurzitoare a PSD și PNL. De ce se ascund Nicușor Halici și Cătălin Toma de vrânceni?

Ionel Sclavone
25 mar 2022 2677 vizualizări
De regulă foarte activi, prin intermediul comunicatelor de presă și al postărilor de pe Facebook, Nicușor Halici și Cătălin Toma păstrează o tăcere inexplicabilă cu privire la negocierile pe care le poartă pentru împărțirea județului Vrancea între cele două formațiuni politice aflate în coaliția de guvernare(a funcțiilor de director, de viceprimar, a locurilor din consiliile de administrație și alte asemenea). Nici reprezentantul PSD, Nicușor Halici ( foto stânga), nici cel al PNL, Cătălin Toma ( foto dreapta), nu au găsit de cuviință să transmită în ce constau negocierile și ce implicații vor avea pentru restul vrâncenilor.
De regulă foarte activi, prin intermediul comunicatelor de presă și al postărilor de pe Facebook, Nicușor Halici și Cătălin Toma păstrează o tăcere inexplicabilă cu privire la negocierile pe care le poartă pentru împărțirea județului Vrancea între cele două formațiuni politice aflate în coaliția de guvernare(a funcțiilor de director, de viceprimar, a locurilor din consiliile de administrație și alte asemenea). Nici reprezentantul PSD, Nicușor Halici ( foto stânga), nici cel al PNL, Cătălin Toma ( foto dreapta), nu au găsit de cuviință să transmită în ce constau negocierile și ce implicații vor avea pentru restul vrâncenilor.

Deși a trecut aproape o săptămână de când PSD și PNL au bătut palma în Vrancea, nici unul dintre reprezentanții celor două partide nu au comunicat oficial despre înțelegerile la care au ajuns. Foarte comunicativi cu alte prilejuri, Nicușor Halici și Cătălin Toma păstrează o tăcere inexplicabilă cu privire la negocierile pe care le poartă pentru împărțirea județului. Ca și cum le-ar fi rușine de proprii alegători.

A trecut aproape o săptămână de când PSD și PNL au bătut palma și au demarat „Marea împărțeală”. Echipele de negociere ale celor două partide aliate s-au întâlnit sâmbăta trecută, pentru prima oară și au pus la cale detaliile după care se va face împărțeala. Vineri, la începutul weekend-ului, a fost programată o altă întâlnire.

Și cu toate acestea, deși deciziile de împărțire a funcțiilor de director, de viceprimar, a locurilor din consiliile de administrație și alte asemenea, îi afectează pe toți românii, nici Nicușor Halici, președintele PSD și nici Cătălin Toma, șeful PNL, nu au avut nici o reacție oficială în legătură cu acest subiect. Mai exact cu negocierile dintre PSD și PNL în Vrancea.

Singurele informații, publicate doar de Ziarul de Vrancea, cu privire la echipele de negociere și activitatea lor, au fost obținute pe surse.

De regulă foarte activi, prin intermediul comunicatelor de presă și a postărilor de pe Facebook, Nicușor Halici și Cătălin Toma păstrează o tăcere inexplicabilă în legătură cu această colaborare. Nici reprezentantul PSD, nici cel al PNL, nu au găsit de cuviință să transmită în ce constau negocierile și ce implicații vor avea pentru restul vrâncenilor.

Trebuie să recunosc faptul că PSD dă dovadă de mai multă transparență în privința acestor negocieri. mai multe informații am aflat de la reprezentanții social-democraților, despre ceea ce urmează să se petreacă. Cel mai probabil, Nicușor Halici consideră, că nu este nevoie să se ascundă.

La PNL, în schimb, toți cei cu care am discutat, au refuzat să-și asume vreo declarație publică pe seama colaborării cu PSD. Toți au spus că așa li s-a impus de către conducerea organizației. Singurul care poate vorbi oficial este președintele Cătălin Toma sau, cu împuternicirea sa, purtătorul de cuvânt.

În fața vrâncenilor, care au dreptul să știe cu ce se ocupă cei pe care i-au votat, Cătălin Toma aplică „strategia struțului”, ca de fiecare dată când este prins la înghesuială. Ca și pasărea care-și ascunde capul în nisip și crede că, astfel, a trecut pericolul, Toma are impresia că, dacă nimeni nu vorbește despre înțelegerea pe care a făcut-o cu PSD, aceasta nu există.

PSD și PNL pun la cale ”Marea Împărțeală”

Pentru cei care nu sunt la curent, reamintim că, săptămâna trecută, PSD și PNL au bătut palma la Vrancea și au decis că a venit momentul Marii Împărțeli a județului.

Joi, la o oră târzie, pe întuneric, Biroul Executiv Județean al PNL a votat echipa de negociere cu PSD. Negociatorii PNL au fost desemnați Cătălin Toma, președintele partidului, vicepreședinții Dragoș-Fănică Ciobotaru (primarul comunei Vizantea Livezi) și Adrian-Vasile Crețu (administratorul județului Vrancea) precum și Georgel Constantin.

De partea cealaltă PSD Vrancea i-a desemnat pe Nicușor Halici, actualul președinte al partidului, pe senatorul Angel Tâlvăr, pe primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, și pe afaceristul Victor Roman.

Așa cum spuneam cele două părți au avut o primă întâlnire sâmbătă, iar cea de-a doua a fost programată pentru această săptămână, vineri.

Negocierile vizează funcțiile și sinecurile din primării și instituții deconcetrate, a contractelor publice, dar și a influenței pe diferite zone. În prima fază vor fi împărțite funcțiile de directori și șefi din conducerea deconcentratelor. Apoi vor urma și celelalte. PSD își dorește o funcție de viceprimar la nivelul municipiului Focșani, cea deținută de USR.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.