Politică

Reacții de tipul „Hai să fie bine, ca să nu fie rău!”, după dezvăluirile despre indemnizațiile nesimțite de la ATOP Vrancea

Ziarul de Vrancea
10 apr 2021 3771 vizualizări

După publicarea în Ziarul de Vrancea a articolului Cum s-au „dedulcit” reprezentanții partidelor „reformiste” din Vrancea la îndemnizațiile „nesimțite” de la ATOP, instituite de Oprișan și anterior în cotidianul adevarul.ro a articolulului cu titlul: Autoritatea de Ordine Publică, o instituţie a sinecurilor politice. Suma fabuloasă primită pentru o şedinţă, am fost contactați pentru un drept la replică de către consileirul județean USR-PLUS Dorel Lazăr, membru ATOP Vrancea.

Ulterior, USR Vrancea a făcut public joi, 8 aprilie 2021, pe contul de facebook, un comunicat de presă pe același subiect. Redăm mai jos conversația avută, prin intermediul mesajelor pe facebook, cu politicianul USR-PLUS Dorel Lazăr, consilier județean membru ATOP Vrancea, pe subiectul dreptului la replică după apariția în Ziarul de Vrancea a articolului: Cum s-au „dedulcit” reprezentanții partidelor „reformiste” din Vrancea la îndemnizațiile „nesimțite” de la ATOP, instituite de Oprișan. Redăm de asemenea comunicatul de presă al USR Vrancea apărut joi, 8 aprilie 2021, pe contul de facebook al formațiunii politice menționate cu titlul „USR PLUS Vrancea începe reformarea ATOP”.

Consilier județean USR-PLUS Dorel Lazăr: Bună ziua! Aș dori un drept la replică, eu fiind unul din consilierii numiți de dumneavoastră în articolul cu ATOP-ul, că fac parte din „noii șmecheri" cum îi numiți dumneavoastră. Multumesc!

Corneliu Condurache - director general Ziarul de Vrancea: Bună ziua! Să înțeleg că v-au pus cu forța în această structură? Împotriva voinței dumneavoastră?!

Consilier județean USR-PLUS Dorel Lazăr: Nu! Am fost una din cele două propuneri a alianței. Am intrat într-o structură deja existentă nu înființată de USR- PLUS. Nu văd nimic rău în asta. În ceea ce privește îndemnizația (n.r de membru ATOP Vrancea), nu știam valoarea ei, până nu am văzut câteva articole. Dar vă pot spune că sunt coinițiatorul unui proiect de micșorare a acestei îndemnizații, Proiect care va fi depus la Consiliul Județean și care va aduce o economie importanta la buget.

Mi-aș fi dorit să mi se ceară o opinie în legătură cu această problemă, dar înțeleg și poziția dumneavoastră ca ziarist. Vă sunt recunoscător dacă publicați poziția mea. Proiectul era în lucru cu ceva timp înainte de a intra eu în  ATOP Vrancea. Sunt de acord că îndemnizația este una exagerată și cu siguranță trebuie micșorată. În perioada imediat următoare vom purta discuții cu partenerii noștri din grupul PNL-USR-PLUS, pentru a avea majoritate.

Corneliu Condurache - director general Ziarul de Vrancea: Noi am cerut opinia președintelui acestei structuri (n.r. ATOP Vrancea), așa cum este normal. Nu avem cum să menționăm într-un articol 15 puncte de vedere pentru cei 15 membri ai ATOP Vrancea. Iar supărați nu trebuie să fiți pe presă când vă spune adevărul! Ci chiar pe dumneavoastră! Pentru că recunoașteți văd că nu v-ați documentat în ce structură intrați! Noi scriem de foarte mulți ani ce este și ce face ATOP în Vrancea. Dar dumneavoastră, desigur, n-ați avut timp să citiți și acum sunteți supărat tot pe noi! Dacă ne-ați fi transmis aceste amănunte imediat ce ați aflat că veți încasa niște îndemnizații nesimțite (pentru că exact aceasta sunt!) ca membru al acestei structuri, ATOP Vrancea, era ok! Așa însă, semănați a viteazul de după război!

Consilier județean USR-PLUS Dorel Lazăr: Nu sunt supărat deloc! Nu mă supăr așa ușor! Doar vroiam să vă aduc la cunoștință că nu am intrat în ATOP cu gândul la îndemnizație. Repet, proiectul de micșorare era în lucru când am intrat. Știam că este o îndemnizație, dar nu știam exact suma. Pentru că nu m-a interesat! Dar va fi micșorată! Oricum, când va fi depus proiectul, zilele următoare, o să-l vadă toată lumea. USR-PLUS nu este de acord cu îndemnizația respectivă și sperăm că nu va rămâne așa. Vă mulțumesc pentru ocazia de a explica această situație.

Corneliu Condurache - director general Ziarul de Vrancea: Nu vă crede nimeni nu sunteți sincer acum! Vă repet: trebuia să anunțați întâi cum doriți să modificați ATOP-ul și apoi să intrați în el. Acum doriți să vă faceți puțină imagine, de asta reacționați! Președintele actual al ATOP Vrancea însă, mi-a spus-o destul de clar (eu personal am discutat cu dumnealui)! Nu-l deranjează deloc că încasează îndemnizațiile nesimțite înființate de Oprișan (cele mai mari din țară în cel mai sărac județ!). Așa că aceasta cu micșoratul îndemnizației de membru ATOP Vrancea este doar o ipoteză! Când va deveni realitate noi, cei de la Ziarul de Vrancea, sigur o vom consemna! Și vă asigur că dacă presa cea pe care vă supărați, nu reacționa, totul era bine și la vară cald!

Consilier județean USR-PLUS Dorel Lazăr: Dumneavoastră sunteți liber sa credeti ce credeti, eu vă spun ce se va întâmpla în următoarele zile. Nu știu de unde trageți concluzia că m-am supărat! Am văzut articolul și chiar dacă proiectul nu e depus încă am vrut să-mi exprim opinia, dacă valorează ceva! Va mulțumesc! În momentul când menționați pe cineva într-un articol mă gândesc că ar trebui să-i dați si dreptul la replică. Din acest motiv v-am deranjat.

Citiți și: Comunicatul de presă al USR Vrancea apărut joi, 8 aprilie 2021, pe contul de facebook al formațiunii politice menționate

”USR PLUS Vrancea începe reformarea ATOP

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, USR PLUS își propune să reformeze funcționarea diverselor organisme și instituții ale statului, astfel încât acestea să înceapă să performeze.

O astfel de situație o întâlnim la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), un organism fără personalitate juridică, care funcţionează cu rol consultativ pe lângă Consiliul Judeţean, având ca activitate reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

În Vrancea, la ATOP, rezultatele nu sunt vizibile în comunitate, dar indemnizațiile sunt foarte mari, mult mai mari decât în alte județe, fiind acordate cu lejeritate din banii contribuabililor pentru o activitate extrem de redusă ( în medie, o singură sedință lunară).

La acest moment, valoarea unei indemnizații de sedință este între 15% și 30% din valoarea indemnizației lunare a Președintelui Consiliului Județean Vrancea.

Considerăm că pentru o sedință lunară, cuantumul indemnizației este unul uriaș.

Un prim semnal de reforma este reducerea valorii indemnizațiilor.

În acest sens, consilierii județeni USR PLUS Vrancea au documentat un proiect prin care se propune reducerea acestora. Astfel, noile procente propuse vor fi: 5% din indemnizatia președintelui, dar nu mai mult de 10% lunar.

În acest fel, USR PLUS se va asigura că ATOP nu va mai fi o structură, prin care se acordă beneficii anumitor persoane și invită partenerii din PNL să se alature acestei inițiative.”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.