Politică

Prefectul Halici, filmat la volan fără centură și vorbind la telefon, critică deszăpezirea drumurilor județene ca un veritabil haiduc politic

Ziarul de Vrancea
2 feb 2023 4670 vizualizări

După ce sâmbătă, 28 ianuarie 2023, prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a declarat conform agerpres.ro, că firmele care au contractat servicii de deszăpezire pentru drumurile judeţene nu şi-au respectat angajamentele și că în peste 85% din sectoarele de drum judeţean nu a existat activitate de deszăpezire iar președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, i-a dat dreptate în principiu, duminică, 29 ianuarie 2023, Halici a revenit cu precizări pe același subiect. Astfel, într-un VIDEO de aproximativ 15 minute, pozând într-un veritabil haiduc politic, prefectul și-a continuat criticile începute cu o zi înainte, trimițând însă de această dată numeroase „săgeți” și către președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma. Cu acest prilej, însă, Halici în calitatea pe care o are, de reprezentant al Guvernului României în județul Vrancea, a trecut peste un amănunt foarte important, și anume că, în timp ce era la volan, nu purta centură de siguranță, iar la un moment dat a și vorbit la telefon. Pe lângă aceste două abateri de la respectarea legislației rutiere în vigoare, care nu dau deloc bine pentru „un lup moralist” totuși, Nicușor Halici ar trebui „să tacă și să facă” mai mult în privința neîndeplinirii obligaţiilor contractuale ale firmelor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene din Vrancea. Nu este primul domeniu din Vrancea în care Nicușor Halici, de când este prefect, spune lucrurilor pe nume în privința neregulilor, vizibile pentru mulți locuitori ai județului, dar face puțin ori nimic atunci când e vorba de măsuri concrete de eliminare a respectivelor nereguli. Or, Halici nu-i nici influencer, nici blogger, nici vlogger și nici colecționar de like-uri pe Facebook. El este reprezentantul Guvernului României în Vrancea și pentru acest motiv ar fi necesar să rezolve mai curând problemele decât să le comenteze. Dacă mai face aceste comentarii și fiind la volan fără centură de siguranță și vorbind la telefon, miroase totul doar a campanie electorală prost gândită și făcută. 

Urmăriți întregistrarea integrală cu prefectul de Vrancea Nicușor Halici criticând modul în care s-au realizat până în acel moment deszăpezirile pe drumurile județene, precum și pe aceea în care vorbește la telefon în timp ce este la volan. De asemenea, pe întreaga durată a înregsitrărilor VIDEO, prefectul Halici nu poartă centură de siguranță.

VIDEO:adevarul.ro

“Potrivit Art. 36 din OUG 195/2002, (1) Conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice, cu excepţia cazurilor prevăzute în regulament. (3) Conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip mâini libere. Contravenția nepurtării centurii de siguranță face parte din clasa I de sancțiuni a Codului Rutier. Astfel, pentru nepurtarea centurii -2-3 puncte amendă și 2 puncte de penalizare iar în cazul folosirii telefonului mobil la volan, cu 6-8 puncte amendă (870-1160 lei) și 4 puncte de penalizare”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Prefectul Halici și-a asumat vina și a spus că o să plătească amenda.

“Eu plătesc amenda, pentru că umblu pe drumurile județene ca să verific ce-au făcut cei din birouri de la CJ, drumurile naționale sunt practicabile, cele județene nu, au ieșit primarii să le deszăpezească. Dacă asta e cea mai mare problemă, că am băgat telefonul la încărcat și am circulat fără centură, să fiu amendat, din păcate nu am decât un singur șofer și mai trebuie și el să se odihnească”, a declarat prefectul Nicușor Halici pentru Realitatea de Vrancea.

Reamintim că prefectul de Vrancea Nicușor Halici a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, conform agerpres.ro, că firmele care au contractat servicii de deszăpezire pe drumurile judeţene nu şi-au respectat angajamentele, astfel că în peste 85% din sectoarele de drum judeţean nu a existat activitate de deszăpezire. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, i-a dat dreptate în principiu prefectului Halici, precizând că una dintre firmele cu care Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea are încheiat un contract pentru deszăpezire „nu şi-a îndeplinit cum trebuie obligaţiile contractuale", dar administraţia judeţeană a reuşit să suplimenteze numărul de utilaje pentru a interveni eficient pe drumurile din judeţ. Declarația a fost făcută tot sâmbătă, 28 ianuarie 2023 de către preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma pentru agerpres.ro. Deși nu o spun direct, atât Nicușor Halici cât și Cătălin Toma acuză de fapt Asocierea de firme S C Sotirex SRL și SC Roman Impex Prest SRL conduse de fostul deputat PSD de Vrancea Victor Roman că „nu şi-a îndeplinit cum trebuie obligaţiile contractuale"

Nicușor Halici, prefectul din Vrancea, a vorbit sâmbătă, 28 ianuarie, despre efectele viscolului în județ și la postul de televiziune B1TV. Vizionați înregistrarea de mai jos pe acest subiect VIDEO:B1


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.