Politică

Opoziția USR replică la taxa pe habitat: „E un impozit menit să acopere incompetența și risipa de bani“

Ionel Sclavone
20 nov 2017 1377 vizualizări

Partidele politice încep să ia atitudine față de intenția lui Cristi Misăilă de a introduce o nouă taxă locală pe care s-o plătim toți, de la nou-născuți la pensionari. Reprezentanții USR Vrancea consideră că noua taxă pe care o propun PSD și Misăilă este un impozit pe incompetență menit să acopere risipa de bani publici de la bugetul local.  

„USR Vrancea dezaprobă această tentativă de taxare a focșănenilor, o încercare de a colecta bani suplimentari la bugetul local. Dacă ar fi responsabil și competent administrat, bugetul local existent ar putea acoperi necesitățile orașului fără suprataxarea cetățenilor“, se arată într-un comunicat de presă emis de USR Vrancea.

În opinia reprezentanților acestui partid, un primar competent care are o echipă bună în spate va reduce costurile pentru administrarea orașului prin măsuri de eficientizare ale activității nu prin suprataxarea cetățenilor.   

În materialul transmis presei, reprezentanții USR dau exemple de cheltuieli nejustificate la nivelul municipalității. Astfel, Primăria a cheltuit 28.090 lei (aproximativ 6.242 euro) pe copii xerox, echivalentul a peste 5.600 de file pe lună, în condițiile în care plătește aproximativ 169.349 lei (echivalentul a 37.633 euro) chirie și întreținere pentru copiatoare.

Suma de 83.746 de lei au fost cheltuiți pe materiale publicitare și  54.740 lei pentru un film de promovare a „Festivalul Viei și Vinului“, deși evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean. Lunar se plătesc 22.000 de lei, a aproximativ 5.000 de euro pe abonamente de telefonie și internet. Pentru igienizarea biroului viceprimarui au fost plătiți 4.865,18 lei (1.100 euro) deși Primăria are încheiat contract cu o firmă pentru curățenie.  Suma de 26.522 lei a fost cheltuită pe stegulețe și fulare tricolore pentru manifestările dedicate zilei de 24 Ianuarie.

Alte sute de mii de euro sunt plătiți pe petrecerile și parangheliile cu care Cristi Misăilă încearcă să abată atenția cetățenilor de la problemele majore ale Focșaniului, de la prețul gigacaloriei la starea dezastruoasă a locurilor de joacă pentru copii, de la lipsa spațiilor verzi la gunoaiele de pe stradă.  Cristi Misăilă s-a plimbat în străinătate de 34.451 lei, fără ca aceste deplasări să se concretizeze în idei de eficientizare a administrației locale.

„În această situație, îndemnurile USR Vrancea pentru Primăria Focșani sunt: Stop birurilor și risipei! Start competenței în buna administrare a orașului!“, se arată în comunicatul USR.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.