Politică

Florin Cîțu și Dan Vîlceanu vin pe 24 ianuarie la ziua filialei PNL Vrancea, pe care au pedepsit-o după Congres

Ziarul de Vrancea
24 ian 2022 3643 vizualizări
Președintele PNL și al Senatului României, Florin Cîțu( foto stânga) împreună cu Dan Vîlceanu (foto dreapta), secretarul general al PNL și Ministru al  Investiţiilor şi Proiectelor Europene vor fi prezenți luni 24 Ianuarie 2022 la Focșani în filiala PNL Vrancea condusă de Cătălin Toma ( foto mijloc), președintele Consiliului Județean.
Președintele PNL și al Senatului României, Florin Cîțu( foto stânga) împreună cu Dan Vîlceanu (foto dreapta), secretarul general al PNL și Ministru al  Investiţiilor şi Proiectelor Europene vor fi prezenți luni 24 Ianuarie 2022 la Focșani în filiala PNL Vrancea condusă de Cătălin Toma ( foto mijloc), președintele Consiliului Județean.

Conform informațiilor neoficiale care circulă în mediul online local, președintele PNL și al Senatului României, Florin Cîțu, împreună cu Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL și Ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene vor fi prezenți luni, 24 ianuarie 2022, la Focșani, la ședința festivă a Colegiului Director Județean al Flialei PNL Vrancea, dedicată aniversării a 142 de ani de existență a Flialei PNL Vrancea și celebrării a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova și Muntenia. Ședința este programată să se desfășoare începând cu ora 14:00 în locația Laguna Resort Focșani.

Aceasta va fi prima întâlnire oficială între noua conducere a PNL rezultată după Congresul din 25 septembrie 2021 și liderii Flialei PNL Vrancea.

Nu este un secret faptul că imediat după preluarea puterii în partid, Florin Cîțu și echipa sa „n-au rămas datori” față de filialele care nu i-au sprijinit la Congres. Una dintre cele care au fost cel mai vizibil „puse la colț” a fost, din acest punct de vedere, filiala Vrancea a PNL.

Astfel, filiala din Vrancea a PNL a fost lăsată nu doar fără posibilitatea de a mai numi prefectul județului, dar i-a fost destituit și unul dintre secretarii de stat în funcție, în condițiile în care Vrancea a fost la alegerile generale din decembrie 2020 singurul județ din Moldova în care PNL a câștigat scrutinul în fața PSD.

Cum a pedepsit echipa lui Florin Cîțu conducerea filialei PNL Vrancea după Congresul din 25 septembrie 2021 al partidului 

La negocierile politice dintre Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, președintele PNL a cedat funcția de prefect în Vrancea social-democraților. Conducerea PSD Vrancea a făcut deja o nominalizare pentru cel care va ocupa această funcție; este vorba despre omul de afaceri Victor Roman, numai că aceasta din informațiile cotidianului nostru, a fost deja respinsă, urmând a se reveni cu o alta după 24 ianuarie 2022.

Cedarea funcției de prefect are legătură cel mai probabil cu modul în care e percepută la nivel central filiala PNL Vrancea, în contextul de după alegerile din 25 septembrie 2021 pentru șefia partidului.

Din perspectiva lui Florin Cîțu, PNL Vrancea, controlată în totalitate de deputatul Ion Ștefan, este o „organizație pierdută”. Aceasta deoarece membrii săi și-au declarat susținerea aproape în unanimitate pentru Ludovic Orban. Or, în contextul în care doi deputați de Vrancea, Ionel Dancă și Ion Ștefan, au demisionat deja din partid și au ales tabăra lui Orban, cei din actuala conducere centrală a PNL se așteaptă, probabil, ca mai mulți din membri importanți din organizația Vrancea să facă acest pas. Chiar în ciuda mesajului de unitate promovat la nivelul PNL Vrancea de președintele filialei, Cătălin Toma.

Dacă i-a fost sau nu dificil actualului președinte de la nivel național al PNL să renunțe la funcția de prefect de Vrancea și să o predea celor de la PSD obținând la schimb, e de presupus, alte avantaje, probabil că nu vom avea cum să aflăm vreodată. Este însă în afara oricărui dubiu că Florin Cîțu a ignorat în calculele sale politice o realitate: Vrancea a fost la alegerile generale din decembrie 2020 singurul județ din Moldova în care PNL a câștigat scrutinul în fața PSD. Altfel spus, fără voturile aduse prin contribuția filialei PNL Vrancea, Florin Cîțu n-ar fi ajuns niciodată nici Primul Ministru al României, nici Președintele Senatului. 

De asemenea, printr-o decizie a primului ministru Nicolae Ciucă publicată în Monitorul Oficial al României vineri, 7 ianuarie 2022, liberalul vrâncean Neculai Tănase a fost eliberat din funcția de Secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației (MLPDA). După funcția de prefect de Vrancea, cea de Secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației (MLPDA) reprezintă a doua funcție importantă pierdută de filiala PNL din județul nostru, odată cu preluarea guvernării de coaliția PSD-PNL-UDMR-Minorități. Iar aceste pierderi n-au cum să nu fie puse-n contextul „reglărilor de conturi” politice ale echipei lui Florin Cîțu cu filialele care i-au fost ostile înainte și în timpul Congresului din 25 septembrie 2021.

Cum vor fi primiți Cîțu și Vîlceanu la Focșani?

Fiind vorba de ședința festivă a Colegiului Director Județean dedicată aniversării a 142 de ani de existență a Filialei PNL Vrancea și de sărbătorirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova și Muntenia, probabil și relațiile afișate între cei prezenți vor fi unele în consecință, protocolare și pline de amabilități.

Este posibil, însă, chiar în asemenea condiții, să transpară și gesturi involuntare ce vor devoala adevăratele simțăminte politice și personale ale unora față de ceilalți (șefilor de la București față de cei ai filialei Vrancea). Iar acestea vor fi interesante pentru concluzii în legătură cu viitorul filialei PNL Vrancea, asupra căruia planează încă suficiente necunoscute. Ar mai putea să apară și intervenții sau reacții față de realitatea politică a momentului ale unor viitori pretendenți la poziții mai vizibile în structura de conducere a filialei județene în noul context.  

Citiți și:

„O scrisoare pierdută!

Dragi liberali vrânceni,

Cetățeni și cetățene, truditori ai meleagurilor vrâncene,

Anul acesta, la 24 ianuarie, se vor împlini 163 de ani de la Unirea Principatelor Române iar Focșaniul, ca bornă de hotar a istoriei, se pregătește pentru marea sărbătoare. Autoritățile focșănene, sub fluxul euforic al momentului, au dat deja sfoară în țară invitându-i pe mai marii momentului la festivitățile care vor avea loc cu acest prilej, suntem informați de către Președintele CJ Vrancea, domnul Cătălin Dumitru Toma. Deja, printr-o misivă transmisă pe filiala PNL, aflăm că la evenimentul ce va avea loc vor descăleca de la vârful partidului liberal domnii Florin-Vasile Cîțu, Președinte al PNL și Dan Vîlceanu, secretar general. Cum «MOMENTUL FESTIV SE VA BUCURA» de prezența celor doi invitați, după cum suntem informați de către domnul Toma, nu ne mai rămâne decât «să ne bucurăm» și noi de bucuria momentului, cu și fără mască.

Lectură plăcută!

„Dragi colegi liberali,

In data de 24 ianuarie 2022, ora 14:00, vă invităm să participați la ședința festivă a Colegiului Director Județean al Flialei PNL Vrancea dedicată aniversării a 142 de ani de existență a Flialei PNL Vrancea și sărbătorirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova și Muntenia.

Activitatea se va desfășura în localul «LAGUNA», iar primirea participanților se va realiza între orele 13:15 – 13:45.

Momentul festiv se va bucura de prezența Președintelui PNL Florin Cîțu și a Secretarului general Dan Vîlceanu.

Pe timpul desfășurării ședinței se va asigura respectarea normelor de protecție și a regulilor de distanțare fizică și socială, prevăzute în reglementările în vigoare la nivel național, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Personalul participant la ședința festivă a CDJ va purta obligatoriu masca de protecție.

Cu considerație,

Toma Cătălin, Președinte PNL Vrancea

Constantin Georgel, Secretar general”  -Pahon Stefan


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.