Politică

Directorul cancelariei Prefectului de Vrancea a demisionat după ce s-a bătut sâmbătă noaptea cu fostul parlamentar PSD, Dragoș Bârlădeanu

Ionel Sclavone
16 nov 2022 9027 vizualizări
Directorul cancelariei Prefecturii Vrancea, Cătălin Aurelian Răducanu( foto stânga) a recunoscut să s-a bătut în noaptea de sâmbătă spre duminică 12 spre 13 noiembrie 2022, în parcarea restaurantului Grand`Or din Focșani,  cu fostul său coleg de partid, fost consilier județean, vicepreședinte al CJ și parlamnetar PSD de Vrancea , Dragoș Bârlădeanu( foto dreapta).După ce Dragoș Bârlădeanu a făcut public incidentul prin intermediul unei postări activată pe contul său de facebook, duminică dimineață 13 noiembrie 2022 la ora aproximativ 5:30,  Cătălin Aurelian Răducanu a anunțat prin intermediul Ziarului de Vrancea că a demisionat din postul de  director al cancelariei Prefecturii județului
Directorul cancelariei Prefecturii Vrancea, Cătălin Aurelian Răducanu( foto stânga) a recunoscut să s-a bătut în noaptea de sâmbătă spre duminică 12 spre 13 noiembrie 2022, în parcarea restaurantului Grand`Or din Focșani, cu fostul său coleg de partid, fost consilier județean, vicepreședinte al CJ și parlamnetar PSD de Vrancea , Dragoș Bârlădeanu( foto dreapta).După ce Dragoș Bârlădeanu a făcut public incidentul prin intermediul unei postări activată pe contul său de facebook, duminică dimineață 13 noiembrie 2022 la ora aproximativ 5:30, Cătălin Aurelian Răducanu a anunțat prin intermediul Ziarului de Vrancea că a demisionat din postul de director al cancelariei Prefecturii județului

Contactat duminică dimineață 13 noiembrie 2022 pentru a-și preciza punctul de vedere în legătură cu acuzațiile pe care i le aduce fostul său coleg de partid, fost consilier județean, vicepreședinte al CJ și parlamentar PSD de Vrancea , Dragoș Bârlădeanu, Cătălin Aurelian Răducanu a precizat că începe prin a anunța că a demisionat din postul de  director al cancelariei Prefectului de Vrancea.”Altercația a avut loc după ce Dragoș Bârlădeanu mi-a dat o palmă și s-a întâmplat astă-noapte în parcarea restaurantului Grand`Or din Focșani ” a precizat pentru Ziarul de Vrancea  directorul demisonar al cancelariei Prefectului județului Vrancea, Cătălin Aurelian Răducanu.  Prefectul Nicușor Halici a confirmat incidentul și a precizat că șeful Cancelariei a demisionat în această dimineață. Pe de altă parte, poliția a deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe.

Scandal cu dosar penal în curtea PSD: Fostul deputat Dragoș Bârlădeanu susține că a fost agresat de șeful Cancelariei Prefectului

Fostul deputat PSD Dragoș Bârlădeanu și șeful Cancelariei Prefectului, Cătălin Răducanu au fost implicați într-un scandal, sâmbătă seara, într-un club din Focșani. S-a întâmplat la câteva ore după alegerile la organizația PSD Vrancea. Dragoș Bârlădeanu îl acuză pe șeful Cancelariei prefectului că l-ar fi agresat fizic. Prefectul Nicușor Halici a confirmat incidentul și a precizat că șeful Cancelariei a demisionat în această dimineață. Pe de altă parte, poliția a deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe.

Fostul deputat Dragoș Bârlădeanu susține că a fost agresat de șeful Cancelariei Prefectului, Cătălin Răducanu. Incidentul s-a petrecut sâmbătă seara într-un club din Focșani unde, potrivit deputatului, a mers împreună cu soția și mai mulți prieteni. Dragoș Bârlădeanu a făcut o postare pe Facebook în care a povestit cum s-au petrecut lucrurile.

Cu mare dezamăgire spun acest lucru plecând din sediul Politiei: iesind în oras la un club din Focșani, împreună cu soția și prieteni foarte apropiați, am fost agresat fizic grav de către Cătălin Răducanu, consilierul principal al prefectului județului. Într-un conflict la care a luat parte și Roșu Bogdan, încercând să-l aplanez, Răducanu Cătălin (cunoștință de-a mea, de 43 de ani) a sărit la mine cu pumnii dându-mă jos din picioare”, a scris fostul deputat Bârlădeanu.

El a precizat că la incident au asistat mai mulți martori și că a făcut plângere penală, primind și certificat medico-legal. Totdată, Dragoș Bârlădeanu și-a exprimat speranța că poliția va elucida cazul.

Nu m-aș fi așteptat niciodată! Urât de tot! Am făcut plângere penală cu martori și mi s-a eliberat certificat medico-legal! Sunt ferm convins ca Poliția si organele de urmărire penală își vor face datoria! Doamne ajută pentru toată lumea!”, a concluzionat Dragoș Bârlădeanu, în postarea de pe Facebook.

Ulterior, Dragoș Bârlădeanu a povestit pentru Ziarul de Vrancea cum s-a petrecut incidentul. El a relatat că se afla în restaurant, împreună cu soția și prietenii săi și a văzut o bătaie pe geam.

Eram în club, iar la un moment dat cineva din grupul nostru ne-a atras atenția că se întâmplă ceva afară. Că sunt mai multe persoane care bat. Nu știu ce și cum. Doar l-am recunoscut pe Cătălin Răducanu și pe Bogdan Roșu. Acesta din urmă era la pământ, lovit. Atunci, pentru că îi cunoșteam, am intervenit să-i despart. Cătălin Răducanu m-a îmbrâncit și apoi m-a lovit cu pumnul înainte să am timp să reacționez. Am căzut, iar alții, din jurul lui, pe care nu-i cunosc, au încercat să mă lovească cu picioarele. Am mers și am depus plângere și urmează ca poliția să-i identifice pe toți după înregistrările camerelor video din zonă”, a relatat pentru Ziarul de Vrancea, Dragoș Bârlădeanu.

Pe de altă parte, Cătălin Răducanu susține că a reacționat după ce ar fi fost lovit de fostul deputat.

Altercația a avut loc după ce Dragoș Bârlădeanu mi-a dat o palmă și s-a întâmplat astă-noapte în parcarea restaurantului Grand`Or din Focșani”, susține Cătălin Aurelian Răducanu directorul demisionar al Cancelariei Prefectului Vrancea.

Prefectul Nicușor Halici i-a cerut demisia lui Cătălin Răducanu

Prefectul județului, Nicușor Halici, a declarat că șeful cancelariei sale, Cătălin Răducanu a demisionat din funcție, duminică dimineață, la câteva ore după scandal. Prefectul a subliniat că i-a cerut să se retragă din funcția pe care o ocupa după ce consilierul i-a relatat ce s-a întâmplat.

Am aflat dimineață despre incident, de la consilierul meu, și i-am cerut să demisioneze din funcție, ceea ce a și făcut. Pe de altă parte, din punct de vedere politic, urmează ca organizația din care fac parte cei doi să ia o decizie pe care comitetul județean să o valideze. În ce mă privește, eu le-am recomandat tuturor colegilor, încă de la început, când am preluat mandatul de președinte interimar, să lase la o parte disputele și să colaboreze pentru că facem parte din aceeași echipă”, a spus Nicușor Halici.

Potrivit informațiilor furnizate de Nicușor Halici, fostul deputat Dragoș Bârlădeanu și Cătălin Răducanu sunt membri ai organizației municipale a PSD Focșani.

Poliția a deschis dosar penal

Poliția Municipiului Focșani a confirmat incidentul din seara de sâmbătă și că a primit o plângere penală de la fostul deputat Dragoș Bârlădeanu. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru care se fac cercetări cu privire la infracțiunile de lovire și alte violențe.

În cursul nopții trecute, Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată direct (prin plângere) de către un bărbat, de 43 de ani cu privire la faptul că, în timp ce se afla în fata unui restaurant din municipiul Focșani, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost lovit de către un alt bărbat, de aceeași vârstă. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Județene, inspector principal Paula Enache, într-un răspuns pentru Ziarul de Vrancea.

Cu mare dezamăgire spun acest lucru plecând din sediul Poliției: ieșind în oraș la un club din Focșani, împreună cu soția și prieteni foarte apropiați, am fost agresat fizic grav de către Cătălin Răducanu, consilierul principal al prefectului județului. Într-un conflict la care a luat parte și Roșu Bogdan, încercând să-l aplanez, Răducanu Cătălin (cunoștința de-a mea de 43 de ani) a sărit pe mine cu pumnii dându-mă jos din picioare. Nu m-aș fi așteptat niciodată! Urât de tot! Am făcut plângere penală cu martori și mi s-a eliberat certificat medico-legal! Sunt ferm convins că Poliția și organele de urmărire penală își vor face datoria! Doamne ajută pentru toată lumea! relatează într-o postare activată pe contul său de facebook, duminică 13 noiembrie 2022 fostul parlamnetar și consilier județean PSD Dragoș Bârlădeanu

Citiți și vizionați și:

VIDEO | Bătaie cu pumni și picioare între doi politicieni PSD din Focşani: "A sărit pe mine cu pumnii. Urât de tot!"

Scandal ca la ușa cortului și bătaie între doi lideri PSD Vrancea, imediat după alegerile din județ. Fostul deputat PSD de Vrancea, Dragoș Bârlădeanu, a scris pe pagina sa de Facebook că a fost bătut de șeful cancelariei Prefecturii Vrancea, Cătălin Răducanu.

VIDEO:Antena 3 CNN

 

Dragoș Bârlădeanu a povestit pe Facebook că incidentul a avut loc în fața unui club din Focșani.

Fostul deputat a făcut plângere la Poliție și a obținut un certificat medico-legal.

Cu mare dezamăgire spun acest lucru plecând din sediul Poliției: ieșind în oraș la un club din Focșani, împreună cu soția și prieteni foarte apropiați, am fost agresat fizic grav de către Cătălin Răducanu, consilierul principal al prefectului județului.

Într-un conflict la care a luat parte și Roșu Bogdan, încercând să-l aplanez, Răducanu Cătălin (cunoștință de-a mea de 43 de ani) a sărit pe mine cu pumnii dându-mă jos din picioare.

Nu m-aș fi așteptat niciodată! Urât de tot! Am făcut plângere penală cu martori și mi s-a eliberat certificat medico-legal! Sunt ferm convins că Poliția și organele de urmărire penală își vor face datoria”, a scris, Bârlădeanu, pe Facebook.

Cătălin Răducanu a declarat că a fost provocat de Bârlădeanu, care l-a îmbrâncit.

Dragoș Bârlădeanu a explicat incidentul, în direct la Antena 3 CNN.

Eu fost la un club aseară cu soția și cu câțiva prieteni apropiați. În jurul orei 12:00 noaptea, fetele l-au văzut pe geam, în fața restaurantului, pe Cătălin Răducanu și cu un domn Roșu. Era pe jos, cu buza spartă, și în jurul lor mai mulți oameni. Oricum era clar că este un scandal acolo.

M-am dus ca să-i despart și inițiatorul scandalului, cred că era Cătălin Răducanu, el era în față. Am vorbit cu el, cu care mă știu de 43 de ani, am copilărit împreună, și i-am spus: Cătălin ce se întâmplă? Terminați cu scandalul, lăsați-l pe băiatul ăsta, nu-l mai bateți.

În acel moment, foarte surprins am fost. M-a împins, mi-a dat cu pumnii, am căzut, erau câteva trepte acolo, am căzut și a sărit pe mine și m-a lovit de mai multe ori.

N-aveam cum să-l provoc. Eu m-am dus ca să ca să închid altercația aceea, că așa mi se pare omenește”, a declarat pentru Antena 3 CNN Dragoș Bârlădeanu.

VIDEO | Doi politicieni PSD s-au luat la bătaie într-un club din Focșani: „Nici la cel mai mare dușman n-am văzut atâta ură”


Reamintim că  în luna septembrie 2022 după ce a devenit director de cancelarie în Prefectura județului Vrancea, deoarece a devenit incompatibil, Cătălin Aurelian Răducanu a demisionat din postul de consilier județean -CJ Vrancea , grupul PSD.În iunie 2021 același consilier județean PSD din Consiliul Județean Vrancea, Cătălin Aurelian Răducanu a mai fost foarte aproape de o demisie din aceaiși poziție, dar a revenit asupra deciziei după discuții cu persoane din conducerea filialei Vrancea a partidului.Motivul neoficial invocat atunci era reducerea îndemnizațiilor consilierilor județeni membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică ( ATOP), reducere care între timp a fost abandonată aproape în unanimitate de CJ Vrancea.Locul lui Cătălin Aurelian Răducanu în urma demisiei din grupul PSD din CJ Vrancea  ar trebui luat de Marian Drăghici din Adjud.Acesta este cunoscut  arbitru în Liga Națională de Handbal Masculin ( LNMH) care face cuplu în această postură împreună cu colegul său tot din Adjud, Ionuț Drăguț.  

Demisia a fost lasată doamnei secretar general al județului încă din luna august. Eu am acceptat postul de director de cancelarie în Prefectura județului Vrancea, post care îmi crează incompatibilitate cu funcția de consilier județean. La ultima ședință CJ eu nu am participat deoarece îmi dădusem demisia dar trebuie ședință ordinară CJ pentru a se lua act de această demisie. Activitatea mea politică este în continuare alături de PSD, sunt în continuare membru PSD și voi participa la toate activitățile politice ale PSD. Nu candidez la nici o funcție în alegerile care urmează să se desfășoare în viitorul apropiat în organizația PSD Vrancea.” a declarat în septembrie 2022 pentru Ziarul de Vrancea politicianul local social-democrat Cătălin Aurelian Răducanu

Despre Dragoș Bârlădeanu 

Dragoș Bârlădeanu a fost consilier județean PSD și chiar vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea după care a devenit și parlamentar PSD de Vrancea.Reamintim că Dragoş Bârlădeanu, deputat de Vrancea ales pe listele PSD, a demisionat în octombrie 2020 din grupul parlamentar al PSD.Deputatul de Vrancea a precizat că, din data de 22 octombrie 2020, nu mai este membru al grupului parlamentar al PSD, din care şi-a dat demisia, şi va face parte din grupul deputaţilor neafiliaţi. Se pare că în ultimele săptămâni dinainte de 22 octombrie 2020 el a ales să se poziţioneze lângă Marcel Ciolacu în conflictul acestuia cu Marian Oprişan, însoţindu-l chiar în ultima vizită e care acesta a făcut-o în Vrancea. Ca urmare a acestui fapt, el a fost înlocuit din funcţia de secretar general al PSD Vrancea şi nici nu a mai prins loc pe listele de candidaţi ai PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

Cu ce s-a făcut remarcat parlamentarul de Vrancea Dragoş-Petruţ Bârlădeanu de-a lungul timpului

 La loc de frunte s-au aflat mesaje de genul “Iohannis reprezintă interesele străinilor”, “Iohannis a vândut copii în străinătate”, “Iohannis nu e ortodox ”. Toate aceste mesaje negative s-au întors împotriva candidatului PSD, la un moment dat.

Citiți și:Faza zilei:Dragoş Bârlădeanu, Klaus Iohannis şi sindromul "Demagogus Latrans"articol publicat în Ziarul de Vrancea la rubrica Puls pe 18 noiembrie 2014

Unul dintre motivele pentru care premierul Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale îl reprezintă campania negativă pe care au dus-o social-democraţii atât în mediul online, cât şi în întâlnirile directe cu oamenii. La loc de frunte s-au aflat mesaje de genul “Iohannis reprezintă interesele străinilor”, “Iohannis a vândut copii în străinătate”, “Iohannis nu e ortodox etc.” Toate aceste mesaje negative s-au întors împotriva candidatului PSD.

Drept răsplată, în Focşani, fieful baronului Marian Oprişan, Klaus Iohannis a câştigat alegerile. Iar dovezile că am avut o campanie electorală infectă au apărut chiar şi după încheierea alegerilor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, social-democratul Dragoş Bârlădeanu, apare într-un material video postat ieri pe Internet în care susţine că preşedintele ales al României ar fi vândut copii în occident, inclusiv din Vrancea, iar din banii obţinuţi şi-ar fi cumpărat "prima casă". "De ce nu trebuie ales acest Iohannis? Pentru că acest Iohannis, înainte să fie primar a vândut copii în străinătate. Copii din Vrancea, din România, din Vidra, au fost vânduţi în străinătate pe bani grei. Are şase case. Prima casă şi-a făcut-o din banii pe care i-a câştigat de pe urma copiilor vânduţi”, le-a spus unor cetăţeni din Vidra trimisul lui Oprişan. Discursul manipulator a fost susţinut luni, 11 noiembrie 2014, în timp ce autorităţile judeţene inaugurau în faţa oamenilor din Vidra, culmea, începerea reparaţiilor electorale la un drum local. Înregistrarea de inspiraţie FSN-istă arată că sindromul "Demagogus Latrans" a infectat grav PSD Vrancea şi oamenii lui Oprişan. Vicepreşedintele CJ nu a fost de găsit ieri pentru a i se consemna un punct de vedere, dar ziarul nostru îi va oferi dreptul la replică. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.