Politică

Bugetul Focșaniului, cu 17,5 milioane lei mai mic decât anul trecut

Ziarul de Vrancea
15 feb 2018 1220 vizualizări

Acesta a fost aprobat fără votul consilierilor PNL

Bugetul Focșaniului, miza ședinței de CL de miercuri seara, ce a durat circa 4 ore și a fost marcată de luarea unor măsuri disperate de către Primărie pentru ca unii dintre consilierii opoziției să nu ajungă la timp pentru a-și exprima voturile, a fost aprobat. Deoarece anul acesta primăria nu a organizat o dezbatere publică, așa cum prevede legea, consilierii opoziției au cerut introducerea pe lista străzilor prevăzute pentru a fi reabilitate în acest an, și a unora pe care nu au fost realizate lucrări de mai bine de 20 de ani. Amendamentele nu au fost aprobate, iar după discuții în contradictoriu și schimburi de replici ce îi descalifică atât pe aleșii puterii, dar și pe cei ai opoziției, bugetul a fost aprobat. Bugetul pe 2018 se caracterizează prin diminuarea sumei de anul trecut cu 17,5 milioane lei. Consilierul Nicu Tănase i-a cerut primarului să precizeze ce înseamnă acest lucru pentru municipalitate, la ce investiții se renunță și câți bani se alocă anul acesta, și când, pentru Zilele orașului, Bachus și pentru organizarea Revelionului, acțiuni pentru care nu se regăsesc în prezent, în buget, alocări. "Trebuie să știm dacă banii pentru aceste acțiuni vor fi alocați din fondul de rezervă sau la ce străzi se va renunța pentru acestea? Și despre ce sume este vorba? Și să ne spuneți câți bani pierdem pentru că anul trecut nu s-au făcut investiții?," a precizat Nicu Tănase. Primarul a afirmat că îi va răspunde acestuia în scris, apoi a revenit cu explicații. "Nu pierdem niciun ban", a spus acesta. Vina pentru diminuarea bugetului este aruncată de Cristi Misăilă pe întârzierea aprobării bugetului de anul trecut, ceea ce a făcut ca banii pentru investiții să nu fie cheltuiți, deoarece procedurile de achiziții durează foarte mult. Potrivit edilului, se lucrează la un amendament la legea bugetului de stat prin care , la rectificarea bugetară din vară, să fie alocate sume suplimentare care să se situeze cel puțin la nivelul celor din 2017. Și pentru a nu mai fi criticat pentru că a refuzat organizarea unei dezbateri publice, edilul a publicat lista cu lucrările care sunt prevăzute a fi realizate anul acesta în Focșani. Așteptăm ca primăria să publice, la ședința de bilanț a anului 2018, și lista cu lucrările care au fost, la vremea respectivă, realizate în municipiu.

Citiți și:Comunicat de presă:Lista investițiilor propuse pentru anul 2018


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.