Politică

VIDEO!!! Nu se calmează spiritele în Consiliul Local Homocea

Iulia Crețu
21 apr 2013 2222 vizualizări
Reprezentanţii PNG acuză că edilul Neculai Ionescu “taie şi spanzură” deşi nu mai are susţinerea consilierilor.Penegiştii ameninţă că vin să protesteze la Prefectură şi CJ şi vor să ajungă şi la Bucureşti.Ionescu nu reuşeşte să-şi adune o majoritate liniştită în CL Homocea

Reprezentanţii PNG, alături de Opoziţia din Consiliul Local Homocea, ameninţă cu pichetări la Prefectura şi Consiliul Judeţean Vrancea, dacă atitudinea “dictatorială” a primarului Neculai Ionescu nu se schimbă. Ba, mai mult, penegiştii sunt decişi să plece la Bucureşti în încercarea de a-şi face dreptate şi de a-şi pune oamenii fideli în CL Homocea. În cadrul unei conferinţe de presă derulată ieri, la Focşani, preşedintele PNG Vrancea Zamfir Macovei a precizat că situaţia din comuna din nordului judeţului este delicată şi îi cere edilului să respecte deciziile PNG în ceea ce priveşte nominalizarea consilierilor. În plus, acesta spune că primarul liberal se teme de puterea Opoziţiei din CL şi preferă să fugă din Primărie, să facă şedinţe nestatutare în locaţii secrete. Penegiştii acuză şi Prefectura de atitudine părtinitoare şi îi cer prefectului Cătălin Kanty Popescu să se debaraseze de dragostea liberală în funcţia de reprezentant al Guvernului. “S-au făcut presiuni asupra consilierilor PNG Homocea ca noi să nu mai avem oameni pentru a nominaliza la CL. Primarul Neculai Ionescu nu ne-a recunoscut şedinţa convocată de noi şi, ulterior, a ţinut o şedinţă pentru buget, într-o locaţie secretă, fără a avea cvorumul legal. Am cerut actele pentru acea şedinţă şi nu ne-au fost date. Avem un protocol de colaborare PNG-PNL, însă acest lucru nu-i dă dreptul lui Ionescu şi nici PNL-ului să decidă pentru PNG. Vrem să lămurim situaţia la nivel local şi dacă nu merge, vom ajunge pană la Bucureşti. Vom merge la Prefectură să facem sesizare. Nu este normal să se facă presiuni şi din partea Poliţiei asupra oamenilor noştri. Pregătim un miting la Bucureşti, la Ministerul de Interne şi am putea merge cu o mie de oameni”, a spus Zamfir Macovei de la PNG Vrancea.
Şi şeful organizaţiei comunale a cerut respectarea legii. “Cerem primarului Neculai Ionescu să respecte deciziile noastre, să respecte Opoziţia, chiar dacă nu avem puterea de a face ceva, să ne respecte hotărarile”, a spus şi Mihaela Martonca, preşedinte PNG Homocea. Vociferări la adresa lui Ionescu au şi cei de la PDL, care acuză că decizile se iau nestatutar, în şedinţe de CL care nu au cvorum. Configuraţia politică din CL Homocea este următoarea: USL – 5, PNG – 4, PDL – 3, PP-DD – 2 şi un independent. Edilul Neculai Ionescu nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile în scandalul politic care nu se stinge de la alegerile locale din vara anului trecut. (Iulia CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări imagini de la conferinţa de presă a PNG Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Francisc, acum 4021 zile, 4 ore, 38 minute, 21 secunde
E o persoana cu o inteliganta nativa buna, aceasta Martonca. O stiu de ceva vreme. Stie ce vrea. Nu are rost s-o denigreze niste oameni ce nu-s in stare sa-i ajunga la poame. Sa auzim de bine !
, acum 4021 zile, 5 ore, 35 minute, 25 secunde
D-le Presedinte al PNG vrancea ai recunoscut singur ca AI SEMNAT UN PROTOCOL cu USL acum de ce incerci sa il incalci////////// ORI va facut noua presedinta al png homocea ochi dulci ..........CA se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.