Politică

VIDEO:Teneliştii l-au luat peste picior pe baron

Iulia Crețu
31 mar 2013 2993 vizualizări
„Luptaţi cu un personaj semi-mistic, Francisc al II-ea”.Tineretul liberal vrâncean şi-a ales conducerea, sâmbătă, la Ateneu .Conferinţa de alegeri a fost urmată de o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al TNL la care a participat şi ministrul Varujan Vosganian.Teneliştii de la Bucureşti consideră că la Vrancea, în continuare, lupta politică se dă cu PSD şi l-au ironizat pe baronul Marian Oprişan

Tinerii liberali vrânceni şi-au ales, sâmbătă, conducerea organizaţiei, într-un eveniment ce a avut loc la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” Focşani. Preşedinte a fost desemnat Vladimir Răzvan Duşinschi, cel care a condus organizaţia în interimat până în week-end. Evenimentul a fost „folosit” de liderii PNL pentru a trasa, de pe acum, sarcinile tineretului, principalul motor al partidelor în campaniile electorale: formarea Echipei lui Crin, în pregătirea anului electoral prezidenţial din 2014, când România îşi alege un nou preşedinte. La conferinţa de alegeri au fost prezenţi preşedintele TNL, deputatul Florin Alexe, preşedintele Clubului Studenţilor Liberali, deputat Radu Surugiu, reprezentatul TNL în Lymec, Claudia Benchescu, vicepreşedinţii TNL, deputat Costel Alexe şi ministrul secretar de stat Mircea Fechet. La eveniment a participat şi deputatul basarabean al Partidului Liberal Democrat Moldova, George Mocanu. „Mergem cu toate motoarele turate în precampania pentru prezidenţiale. Vom relua proiectul Echipa lui Crin, la care aşteptăm să ni se alăture un milion de oameni. Pentru şedinţa de Birou am ales Vrancea, Focşaniul, ca o recunoaştere a muncii pe care Tudorel Trofin a depus-o la TNL, ca o încununare a efortului şi activităţii depuse mulţi ani”, a spus Florin Alexe, şeful TNL România. La rândul său, deputatul PNL de Vrancea, Nini Săpunaru, a spus că TNL 2013 nu arată deloc cu TNL imediat de după 1990, când el a fost desemnat de cei de la Bucureşti să se ocupe de organizaţia de tineret de la Vrancea. Pe spiritul de echipă de la organizaţia de juniori mizează şi deputatul Laurenţiu Ţigăeru Roşca, acesta considerând motivaţional pentru kinderi un pasaj din filmul „300, eroii de la Termopile”. Mesajele cele mai clare pentru tinerii viitori politicieni le-au transmis Radu Surugiu, deputat PNL şi reprezentantul studenţilor liberali, şi deputatul PLDM George Mocanu de la Chişinău. Surugiu le-a spus clar teneliştilor vrânceni că adversarul în Vrancea rămâne PSD-ul, fiind ironic la adresa baronului Marian Oprişan, pe care, într-o glumă deplasată, premierul Victor Ponta l-a botezat „Francisc Oprişan”. „Ştiu că voi aici, în Vrancea, aveţi de luptat cu un personaj semi-mistic de acum, acel Francisc al II-lea (n.r. cu referire la Marian Oprişan). Merită să luptaţi în continuare”, a spus acesta.

Moldovenii se uită spre Europa

Deputatul basarabean George Mocanu le-a transmis tinerilor liberali vrânceni că ţinta României, ca de altfel şi a Republicii Moldova, trebuie să fie Europa şi valorile democraţiei europene. George Mocanu a precizat că „viitorul trebuie construit pentru noi înşine”. „Romania a scăpat de comunism cu 20 de ani în urmă, sau aproape a scăpat, dar în Moldova în 2007 încă mai erau comunişti la guvernare, cu peste 60 de mandate, cu toate instituţiile statului controlate şi era utopic să vii să faci politică în alt partid decat cel comunist. În 2009 însă, PDLM a venit la guvernare. Deci se poate! Şi lucrul acesta s-a întamplat în mare măsură datorită tinerilor pentru că ei nu aveau ce pierde”, a spus George Mocanu. Acesta a completat că în acest moment la Chişinău au loc negocieri în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană, între Partidul Liberal Democrat Moldova, Partidul Democrat şi Partidul Liberal pentru constituirea unei noi coaliţii la guvernământ, după ce comuniştii au dărâmat Guvernul condus de Vlad Filat. Mocanu s-a arătat încrezător în succesul negocierilor, afirmând că partidele pro-europene îşi doresc stabilirea unei conduceri independente politic la vârful Justiţiei moldovene.

Ce au făcut teneliştii în timpul mesajului baronului Oprişan

Conferinţa de alegeri a TNL a fost urmată de o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al TNL care a avut loc la sala de Consiliu Local Focşani a Primăriei. Aici au participat tenelişti din toată ţara, lucrările avându-i printre invitaţi şi pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, deputaţii PNL de Vrancea, dar şi reprezentanţii PSD Vrancea, Bogdan Matişan şi Dragoş Bârlădeanu, care, previzibili, au dat citire mesajului transmis de Marian Oprişan. Tinerii liberali nu s-au arătat foarte acaparaţi de cuvintele baronului de Vrancea, fiind mai preocupaţi să-şi facă poze în sala de şedinţe a CL. (Iulia CREŢU)


Deputatul PNL Florin Alexe alături de parlamentarul moldovean PLDM George Mocanu şi viceprimarul Tudorel Trofin

Vladimir Răzvan Duşinschi a fost ales şef TNL Vrancea



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
claudia, acum 4043 zile, 10 ore, 33 minute, 56 secunde
"Tinerii liberali nu s-au arătat foarte acaparaţi de cuvintele baronului de Vrancea, fiind mai preocupaţi să-şi facă poze în sala de şedinţe a CL"...... Pozele postate in acest citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.