Politică

Hoţii de burlane acţionează în plină zi la Odobeşti

Iulia Crețu
26 mar 2013 1951 vizualizări
două zile la rând, angajaţii Casei de Cultură din Odobeşti s-au trezit cu un individ care trăgea din burlanele sistemului de colectare ape pluviale ale Bibliotecii u „i-am făcut poză şi o să-l punem pe ziduri prin oraş să vadă lumea cine le fură burlanele”, ne-a spus un angajat al Casei de Cultură

În plină zi hoţii de fier vechi îşi fac veacul prin Odobeşti. Dacă până mai ieri acţionau la adăpostul întunericului, de această dată acţionează în ziua mare şi nu prin cartiere mărginaşe, ci în centrul oraşului. Două zile la rând, angajaţii Casei de Cultură din Odobeşti s-au trezit cu un individ pe nume Constantin Croitoru care trăgea din burlanele sistemului de colectare ape pluviale ale Bibliotecii şi le împacheta pentru a le duce la fier vechi. „Am auzit un zgomot ciudat pe latura de vest a Bibliotecii şi când am ieşit acest individ se ocupa cu pliatul burlanului pentru a-l băga în sacoşă. Am telefonat la Poliţie şi un echipaj a venit la faţa locului şi l-a luat”, ne-a spus Carmen Staicu, Bibliotecara de la Odobeşti. Ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, individul a revenit ieri şi continua să termine ce începuse cu o zi în urmă, de această dată sustrăgând burlanele imobilului unde a funcţionat Trezoreria din localitate. „Ne-a trezit ieri pe la orele 13 cu hoţul pe care îl predasem Poliţiei alaltăieri că trăgea din burlanele Trezoreriei şi am telefonat din nou la Poliţie, i-am făcut poză şi o să-l punem pe ziduri prin oraş să vadă lumea cine le fură burlanele”, ne-a spus Lucian Cristea, operator cinema la Casa de Cultură din Odobeşti. Aceşti hoţi de fier nu ar mai acţiona la Odobeşti dacă ar fi desfiinţat centrul clandestin de colectare a fierului care funcţionează de mai mulţi ani pe malul Milcovului în cartierul Unirea. De fapt sunt romi din satul Cornetu, comuna Slobozia Bradului, care au amenajat de câţiva ani în totală ilegalitate o mică aşezare lângă râu, unde colectează fierul adunat de hoţii de fier din zonă, între care există o mare complicitate. Tot aceşti romi „colecţionari” de fier sunt cei care au distrus o parte din îndiguirile de pe malul stâng al Milcovului, furând fierul beton din gabioane, ce a dus la inundaţiile de acum câţiva ani. Atâta timp cât aceşti traficanţi de fier vor putea nestingherit să transporte pe DN 2 M, cu căruţele ca în Vestul sălbatic, fierul adunat de hoţi către centrele de colectare din Focşani, episoade de genul celor petrecute în aceste zile în centrul oraşului vor continua. Pe de altă parte se manifestă şi relaxare din partea Poliţiei locale, iar indivizi fără ocupaţie aciuaţi prin Odobeşti profită făcându-şi veacul în oraş. Să reamintim episoadele anilor trecuţi când acelaşi gen de infractori au vandalizat în nenumărate rânduri Parcul Central al oraşului, iar Poliţia ridică, neputincioasă, din umeri. Mai rămâne ca traficanţii de fier din Cornetu să trimită hoţii să ia burlanele pe de imobilul Poliţiei din Odobeşti pentru ca Poliţia să ia măsuri împotriva vandalizării spaţiului public la Odobeşti. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.